Hızlı kilo verdiren 5 detoks tarifi

Sağlığınızı korurken diğer yandan da kilo vermek mi istiyorsunuz. Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, yağ yakımını arttırarak hızlı kilo vermenizi sağlayacak detoks tariflerlerini haberimizde derledik.

Hızlı kilo verdiren 5 detoks tarifi

Yazın sıcaklarından dolayı içecek bir şeyler ararız. Soğuk detoks içeceklerini tüketerek hem serinler hem vücudunuzdaki toksinleri atar hem de kolay bir şekilde yağ yakarsınız. Peki hangi besinlerle hazırlanan detoks içecekleri kilo verdirir?

NANE-LİMON

Genellikle hastalıklarda akla gelen nane limon ikilisi aslında çok iyi bir detoks içeceğidir. Limon dilimleri ve naneleri bir şişe suyun içerisine atın. Bir süre buzdolabında beklettikten sonra içebilirsiniz. C vitamini ve antioksidan özellikleri ile yağ yakımını hızlandıran bu ikili kolayca kilo vermenizi sağlayacaktır.



SALATALIK

İçerdiği vitamin ve mineraller ile sağlığa dost olan salatalık ödem söktürücü özelliğe sahiptir. Vücudu toksinlerden temizleyerek sindirim sistemini düzenler. Dilimlediğiniz salatalığı suyun içine atarak buzdolabında soğutmanız yeterlidir. İdrar söktürücü özelliğinin yanında metabolizmayı da hızlandırarak kilo verdirir.



ELMA-TARÇIN

Yağ yakımı konusunda elma ve tarçın ikilisi gerçekten çok güçlüdür. Dilimlenmiş elmayı suyun içerisine atarak ve çubuk tarçın ekleyerek suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Kan şekeriniz dengeleneceğinden tatlı ya sürekli yemek isteğiniz olmayacaktır. Metabolizmanızı hızlandırarak kolayca kilo vereceksiniz.



ZENCEFİL

Zencefil fazla kiloları verme konusunda çok etkilidir. Limon suyu ile karıştırılan bir miktar zencefil ödemlerinizi atmanızı sağlarken kilo vermenizi de kolaylaştıracaktır. Zencefilin acısını almak için içerisine çilek ekleyebilirsiniz. Antioksidan kaynağı olan çilek de hızlı kilo vermeniz konusunda yardımcı besindir.



PORTAKAL

Dilimlediğiniz portakalı, tarçın ve nane ile birlikte suyun içerisine atarak buzdolabına koyun. C vitamini kaynağı olan portakal sindirim sistemini düzenleyici özelliğe sahiptir. Kan şekerini dengelediği için sürekli acıkma istediğini de bastırır. Tarçının metabolizma hızlandırması, nanenin ödem söktürmesi de eklenince faydalı olacaktır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.