Serinletici ve lezzetli 5 smoothie tarifi

Yazın son demlerinde sıcaktan bunalanlar için bir önerimiz var. Çeşit çeşit smoothie tarifleri ile hem serinlerken hem de vitamin deposundan faydalanabilirsiniz. Sevdiğiniz sebze ve meyvelerle hazırlayacağınız smoothie tariflerini derledik.

Serinletici ve lezzetli 5 smoothie tarifi

Hem kolay hem de lezzetle hazırlanan smoothie tarifleri ile şekerli ve gazlı içeceklere ihtiyaç duymazsınız. Serinlenmek isterken kilo almak ya da sağlığınıza zarar vermek gibi durumlarla da karşılaşmazsınız.

ÇİLEK-MUZ

Özellikle tatlı krizleri için birebir olan bu seçenek çok fazla tercih edilir. Blenderdan geçirilen çilek ve muz meyvelerinin içerisine yoğurt ekleyerek lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Çok serinletici olsun diyorsanız buz da ekleyebilirsiniz. Hem meyvelerin vitamin ve minerallerini alır hem de lezzetli bir içecek tadarsınız.



DETOKS

Serinlerken kilo vermek kulağa çok hoş geliyor. Kivi ya da yeşil elma ile hazırlayabileceğiniz gibi tadı önemli değil diyorsanız, ıspanak ve brokoli gibi sebzelerle yapabilirsiniz. Yoğurt ve süt eklemesi yaparak güzel bir detoks etkili smoothie hazırlayabilirsiniz. Sindirim sistemini çalıştırarak metabolizmayı hızlandıracaktır.



KARPUZ

Yaz sıcaklarında terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybı da oluşur. Karpuz meyvesi tatlı ihtiyacınızı karşılarken içerdiği yüksek oranda su ile vücudunuzdaki sıvı kaybını gidermenizi sağlar. İçerisine süt, yoğurt ve vanilyalı dondurma da ekleyerek daha lezzetli bir hale getirirken hafif olacağından kilo da almazsınız.



ANANAS

Metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı özelliğiyle bilinen ananas meyvesi tatlı isteğinizi bastırmasıyla da çok sevilir. Ananas dilimlerinin yanı sıra süt, Hindistan cevizi ve biraz muzu da ekleyerek blenderdan geçirebilirsiniz. Tam bir sağlık deposu olan bu smoothie tarifi ile tropikal lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.



YULAF

İçtiğiniz smoothie doyurucu da olsun istiyorsanız bu tarifimiz tam size göre. Yulaf ve fıstık ezmesinin yanı sıra içine ekleyeceğiniz süt bu tarif için yeterli olacaktır. Harika bir tadının olması ile çok tercih edilen bu smoothie, lif kaynağı olması ve tok tutma özelliğiyle de oldukça sevilir, sindirim sistemine de iyi gelir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.