Genç modacılar için görkemli tören

Bu yıl 22. kez düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nı kazananlar ödüllerini törenle aldı. Ödül törenine birçok ünlü isim katıldı.

Genç modacılar için görkemli tören

Moda dünyasına genç soluklar kazandırmak amacıyla düzenlenen 'Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması', bu yıl da görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Kokteylle başlayan ödül töreni, finale kalan 10 genç tasarımcının defilesi ile devam etti. En son ödül törenine geçildi. Ece Sükan'ın sunuculuğunu yaptığı ödül töreninde, birinciliğe genç tasarımcı Emel Melike Bakıcı seçildi. Bakıcı, ödülünü İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin elinden alarak 20 bin TL'lik ödülün de sahibi oldu. İkinci olan Sevda Dalgıç 15 bin TL ve üçüncü olan Buğu Pala ise 10 TL'lik ödüle layık görüldü. Yarışmada dereceye giren bu üç isim para ödüllerinin yanı sıra, Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle belirlenecek kontenjan dahilinde yurtdışında bir yıl moda eğitimi, bir yıl İngilizce dil eğitimi, İMA'da ileri düzey moda tasarımı ve diploma programına ücretsiz katılımla birlikte sektörle ilgili uluslararası bir moda fuarını ziyaret imkanına sahip oldu.

Mehmet ÜSTÜNDAĞ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.