ABD'nin bağımsızlık günü İstanbul'da da kutlandı

ABD'nin 'Bağımsızlık Günü', Fairmont Quasar İstanbul'da düzenlenen bir davetle kutlandı. Kutlamaya cemiyet,iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

ABD'nin bağımsızlık günü İstanbul'da da kutlandı

Melih TÜRK
Amerika Birlesik Devletleri'nin (ABD) 4 Temmuz'daki Bagımsızlık Günü, Fairmont Quasar Istanbul'da gerçeklesen resepsiyon ile kutlandı. ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ve ABD Istanbul Baskonsolosu Jennifer L. Davis'in ev sahipliginde gerçeklesen kutlama daveti, büyük ilgi gördü. Bu yıl konsolosluk yerine Fairmont Quasar Istanbul'da gerçeklesen 241. Bagımsızlık Günü kutlamalarına is, sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ve esi Holly Holzer Bass, ABD Istanbul Baskonsolosu Jennifer L. Davis, konukları kapıda karsıladı. ABD deniz piyadelerinin bayrak töreninin ardından Türkiye ve ABD'nin ulusal marsları söylendi. ABD Istanbul Baskonsolosu Jennifer L. Davis, kürsüye çıkarak bir konusma yaptı. Daha sonra ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, 1776 tarihli Bagımsızlık Bildirgesi'nin 241. yıldönümü nedeniyle kısa bir konusma yaparken, arada yaptıgı Türkçe konusmalarla geceye katılanlardan bol bol alkıs aldı. Gece, farklı ülkelerden sanatçılardan olusan Country for Syria grubunun performansı ile devam etti.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.