Direniş destanının en iyi filmleri seçildi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ihanet ve direnişi en iyi anlatan filmlerin seçildiği geceye, iş ve sanat dünyasından ünlü isimler katıldı.

Direniş destanının en iyi filmleri seçildi

Soner GÖMLEKSİZ

Çekmeköy Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği, 'İhanet ve Direniş - 15 Temmuz' temalı, SABAH Gazetesi, Ahaber ve Lacivert Dergisi'nin ana medya sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda sona gelindi. Film yarışmasında dereceye giren filmler, geçtiğimiz hafta gerçekleşen tören ile açıklandı. Çekmeköy Belediyesi tarafından başvuru yapan 96 film arasından 10 film seçilerek, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen gecede açıklandı. Törene iş, cemiyet ve siyaset dünyasından tanınmış isimler katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükler Günü Şehit ve Gazileri Anma Programları kapsamında düzenlenen gecede; Caner Menemencioğlu'nun yazıp yönettiği 'Hüma' birinci, Ahmet Sami Kuriş'in yazıp yönettiği 'Bir İhanet Bin Diriliş' ikinci, Serdar Koçak'ın hazırladığı animasyon 'Ellili Kukla' üçüncü oldu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.