Wimbledon’da final heyecanını yaşadılar

Dünyanın en prestijli tenis turnuvası olan Wimbledon tenis turnuvası, Londra’da gerçekleşti. Tek kadınlar ve tek erkekler şampiyonunun belirlendiği maçları İngiliz kraliyet ailesi üyeleri ve dünyaca ünlü isimler de izledi. Ünlü isimler başarılı tenisçiler

Wimbledon’da final heyecanını yaşadılar

Yazı: Bade ÇAKAR

Londra'da yapılan, sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da tek erkekler şampiyonu İsviçreli Roger Federer, tek kadın şampiyonu ise İspanyol Garbine Muguruza oldu. İlk olarak tek kadınlar şampiyonunun belirlendiği turnuva, tek erkekler final maçlarıyla son buldu. İsviçreli Roger Federer, Hırvat Marin Cilic'i 3-0 yenerek turnuvada sekizinci kez şampiyon oldu ve böylelikle turnuvada en fazla şampiyonluk kazanan erkek tenisçi olarak tarihe geçti.

35 yasındaki Federer, aynı zamanda Wimbledon'da şampiyon olan en yaslı tenisçi unvanını da kazandı. Kariyerinin 19. Grand Slam ve 8. Wimbledon şampiyonluğunu elde eden Federer'i, 15 bin sporsever ayakta alkışladı. Bu sporsever isimler arasında Prens William ve esi Düşes Kate Middleton da vardı. Tek kadınlar finalinde ABD'li Venus Williams'ı, 2-0 yenen İspanyol Garbine Muguruza ise kariyerindeki ikinci Grand Slam şampiyonluğunu elde etti. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'na ilgi çok büyüktü. Birçok ünlü isim, tenisçilerin heyecanına ortak oldu ve çekişmeli geçen karşılaşmaları, kraliyet locasından izledi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.