Pilevneli gallery özel sergiyle açıldı

Sanat dünyasının en etkili isimlerinden Murat Pilevneli'nin uzun zamandır merakla beklenen galerisi, uluslararası sanat dünyasına kapılarını açtı.

Pilevneli gallery özel sergiyle açıldı

Melih TÜRK

Uluslararası ve Türk kültür-sanat dünyasının heyecanla bekledigi Pilevneli Gallery'nin açılısı, Belçikalı sanatçı Johan Creten'in 'Gerçek ile Rüya Arasında' adlı sergisi ve Isviçre dogumlu Amerikalı enstalasyon sanatçısı Ugo Rondinone'nin 'Hepimiz Isıgız' adlı dev neon heykeliyle kutlanarak yapıldı. Pilevneli Gallery kurucusu Murat Pilevneli ev sahipliginde yapılan galeri ve sergi açılısına kültür-sanat, cemiyet ve is dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Istanbul'da güncel sanatın yeni merkezi Dolapdere'deki ikonik binasında ilk kez kapılarını açan Pilevneli Gallery, Johan Creten'in solo sergisi ve binanın çatısına yerlestirilen Ugo Rondinone'nin neon gökkusagı enstelasyonu ile büyük ilgi topladı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.