Sanatın kalbi İstanbul'da attı

12. Contemporary Istanbul, geçen hafta gerçekleşti. Akbank'ın desteğiyle gerçekleşen çağdaş sanat fuarının açılışı; iş cemiyet ve sanat dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi.

Sanatın kalbi İstanbul'da attı

Melih TÜRK, Soner GÖMLEKSİZ

Türkiye'nin en önemli uluslararası çağdaş sanat fuarı olan Contemporary Istanbul (CI), geçen hafta 12. kez gerçekleşti. Akbank desteği ve Ferko ile Yıldız Holding Ortak Sponsorluğunda Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara, 42'si yabancı, toplam 73 galeri ile yaklaşık 1.500 sanat eseri sanatseverlerle buluştu. Fuarın açılış daveti her zamanki gibi büyük ilgi gördü. İş, cemiyet ve sanat hayatının en seçkin isimleri açılışta bir araya geldi. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından kurgulanan fuar, bu yıl birçok sanat kurumunun ve galerisinin sergileriyle eş zamanlı olarak gerçekleşti. Sabah Gazetesi'nin basın sponsoru olduğu fuarda ayrıca, Türkiye'nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçtiği eserlerin yer aldğı ve Barbaros Reserve Bodrum projesinin desteğiyle hayata geçen Collectors' Stories kitabının lansmanı da yapıldı. Söyleşi, atölye ve benzeri etkinliklerin de yer aldığı Contemporary Istanbul, yurtdışından da birçok ziyaretçiyi ağırladı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.