15. İstanbul Bienali saraydaki törenle başladı

15. İstanbul Bienali'nin açılış töreni Fransız Sarayı'nda yapıldı. Törende Bienalin sponsoru Koç Holding adına Ömer Koç'a teşekkür plaketi verildi.

15. İstanbul Bienali saraydaki törenle başladı

Melih TÜRK

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali'nin açılış töreni Fransız Sarayı'nda yapıldı. IKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ve Fransa Türkiye Büyükelçisi Charles Fries'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene sanat, cemiyet ve iş dünyasından ünlü isimler katıldı. Sunuculuğunu Yiğit Özşener'in üstlendiği tören, Büyükelçi Charles Fries ve IKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın konuşmalarıyla başladı. Gecede 2007-2026 yılları arasında bienal sponsorluğunu üstlenen Koç Holding'e teşekkür plaketi verilirken; plaketi Koç Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç aldı. IKSV tarafından 1987 yılından bu yana düzenlenen İstanbul Bienali, bu yıl ayrıca 30. yılını da kutluyor. Törende bienalin 30. yılı için hazırlanan özel film de konukların büyük beğenisini kazandı. 16 Eylül'de 'iyi bir komşu' temasıyla başlayan 15. İstanbul Bienali 32 ülkeden 56 sanatçıyı ağırlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.