Ssm'den çok özel bir sergi

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Al Weıweı porselene dair' sergisi, Sabancı üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergilendi.

Ssm'den çok özel bir sergi

Dünyada çağdaş sanat alanının en etkin fi gürlerinden sayılan Çinli sanatçı Ai Weiwei'in Türkiye'deki ilk kişisel sergisi olan 'Ai Weiwei Porselene Dair', Akbank'ın desteğiyle Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) düzenlenen özel bir davetle açıldı. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer'in ev sahipliğinde gerçekleşen davete; Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı'nın yanı sıra sanatçı Ai Weiwei de katıldı. Eser sayısı bakımından dünyada şimdiye kadar gerçekleştirilen en kapsamlı Ai Weiwei sergisinde 100'ü aşkın eser yer alıyor. Sanatçının porselen üretimine odaklanan sergi, SSM'in üç katına yayılıyor. Kariyeri boyunca birçok alanda çalışan Ai Weiwei'in porselenlerinin yanı sıra video, duvar kağıdı ve fotoğrafl arı da sergi kapsamında sanatseverlerle buluşuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.