İngiltere'de sinema rüzgarı

Birleşmiş Krallık'ın en önemli film etkinliklerinin başında gelen 'Bfi Londra Film Festivali' geçtiğimiz hafta 61.kez gerçekleşti. Festivalin açılışı, 'Breath' adlı filmin gösterimi ile yapıldı.

İngiltere'de sinema rüzgarı

Bade ÇAKAR

Birleşik Krallık'ta düzenlenen en büyük film organizasyonu olan BFI Londra Film Festivali, geçtiğimiz hafta başladı. 61. kez düzenlenen festivalin açılış filmi bu yıl, 'The Crown' dizisi ile ünlenen Claire Foy ile Andrew Garfield'ın başrollerini paylaştığı etkileyici film 'Breath' ile yapıldı. Claire Foy, işlemelerle süslü Gucci elbisesiyle açılış gecesinin en şık ismi oldu. İkinci gün yine iddialı yapımlardan 'Mudbound'un tanıtımı gerçekleşti. Filmin başrolü Carey Mulligan'ın tercihi de Gucci'den yana oldu. 15 Ekim'de sona erecek olan film festivalinde Sezen Kayhan'ın yönettiği ve Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Göç Araştırmaları Merkezi tarafından desteklenen 'Elene' filmi de kısa film seçkisinde yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.