Sabah, türk kültür sanat dünyasını bir araya getirdi

Sabah Gazetesi, kültür-sanat temsilcileri ile kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'u buluşturdu. Çırağan Sarayı'nda yapılan toplantıya, Turkuvaz Medya Yöneticilerinin yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.

Sabah, türk kültür sanat dünyasını bir araya getirdi

Haber: Ömer KARAHAN

Fotoğraf: Hakan UÇ

SABAH Gazetesi yaklaşık 1.5 yıldır süren 'Kültür Sanat Buluşmaları' kapsamında, kültür ve sanatın önde gelen temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Bir ilke imza atan SABAH, geçtiğimiz hafta kültür sanat temsilcileri ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'u buluşturdu. Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen ve Turkuvaz Medya Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Fecir Alptekin'in organize ettiği buluşmaya; Turkuvaz Medya Grubu Hukuk Grup Başkanı Fatih Savaş, SABAH Gazetesi yazarları Kerem Alkin, Şelale Kadak ve Emre Aköz, SABAH Gazetesi Okur Temsilcisi İbrahim Altay, SABAH Ekler Yazı İşleri Müdürü Hakan Turpçu, GÜNAYDIN Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik ve ŞAMDAN PLUS Genel Yayın Yönetmeni Bülent Cankurt katıldı. Buluşmaya, ayrıca İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz ile sektör temsilcileri; Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer, İstanbul Modern Direktörü Levent Çalıkoğlu, Pera Müzesi Genel Müdürü Özalp Birol, Ekavart Başkanı İnci Aksoy, Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas, Akbank Sanat Genel Müdürü Derya Bigalı, İstanbul Resitalleri Genel Koordinatörü Nazan Ceylan, İş Bankası Kurumsal İletişim Başkanı Suat Sözen, Şekerbank Açık Ekran Galeri Direktörü Kumru Eren, Garanti Salt Direktörü Derya Ergüç ve İş Sanat Direktörü Filiz Ova gibi isimler de katıldı. Sözlerine, kültür-sanat adına bu organizasyonu gerçekleştirdiği için SABAH Gazetesine teşekkür ederek başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, medyada yer alan 'Hasbahçe'ye İmar' başlıklı haber ve sonrasında sosyal medyada Topkapı Sarayı'nın imara açılması yönünde yapılan yorumlar üzerine açıklama yaptı. Bakan Kurtulmuş, "Henüz ilan etmedik ama sorulduğu için buradan duyurayım; bizim zihnimizden geçen orayı tamamen trafikten arındırarak, Çatladıkapa'dan Sepetçiler Kasrı'nın olduğu alana kadar olan bölgeyi, Topkapı Sarayı'nın alanı haline getireceğiz. Bu tabii çok büyük bir proje, bugün başlanılsa belki 10 yıl sürebilecek bir proje... Orası hiçbir şekilde imara açılmayacak. Böyle bir şey söz konusu dahi değil. Kimsenin endişesi olmasın, orada hiçbir yapı, yeni yapı olmayacak. Tarihi olarak varolan kasırlar da ihya edilecek. Tarihi bahçenin genişletilmesi için alınmış olan bir karardır" diyerek, tartışmalara son nokta koydu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.