Antalya film festivali görkemli törenle açıldı

54. Uluslararası Antalya Film Festivali, görkemli bir törenle başladı. Açılış gecesinde, dünyaca ünlü sanatçılarla Türk sinemasının ünlü isimleri buluştu.

Antalya film festivali görkemli törenle açıldı

Melih TÜRK

54. Uluslararası Antalya Film Festivali, görkemli bir törenle başladı. Turkuvaz Medya'nın ana medya sponsoru olduğu festivalin açılış töreninde, dünyaca ünlü ve ödüllü yönetmenler, sinema sanatçıları ile Türk sinema ve dizi sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi. Festivalin Artistik Direktörü Mike Downey ve Film Forum Direktörü Zeynep Atakan'ın konuşmalarıyla başlayan gecede, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel, "Antalya'yı sinema endüstrisinin en iyi merkezlerinden biri yapmak istiyoruz" dedi. Christopher Walken ve Juliette Lewis gibi isimlerin katılımıyla renklenen törende 5 usta isme onur ödülü verildi. Erkan Aktaş, Suzan Avcı, Necla Nazır, Osman Sınav ve Christopher Walken onur ödülü alan isimler oldu.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.