Festivalde sinema ve mutfak buluşması

54. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez Sofra Dergisi işbirliği ve 7 Mehmet Restaurant ve ev sahipliğin de gerçekleştirilen gastronomi etkinlikleri, sinema ile mutfağı bir araya getirdi.

Festivalde sinema ve mutfak buluşması

Antalya Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez 'Sinema+Mutfak / Cinema Cuisine' başlığı altında düzenlenen etkinlikler, Sofra Dergisi işbirliğiyle gerçekleştirildi. 7 Mehmet Restaurant'da 4 gün boyunca 'Sinema Sofraları' kurulurken, her akşam gastronomi odaklı film gösterimlerinin ardından, ünlü şeflerin filmlerden esinlenerek hazırladığı mönüler tadıldı. Eyüp Kemal Sevinç, Mehmet Akdağ, Pelin Bozkurt Bilgiç ve Selin Kutucular'ın kendine özgü lezzetleriyle renklenen, Antalyalıların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Türk ve Antalya mutfağı da dünyaya tanıtılmış oldu. 'The Turkish Way' (Türk Mutfağına Övgü), 'Ant on a Shrimp' (Noma Tokyo'da), 'The Wasted!' (İsraf), 'The Trip to Spain' (İspanya'ya Yolculuk) filmlerinin izlenip tadımların yapıldığı gastronomi etkinliklerinin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor. Etkinliklere; Turkuvaz Dergi Grubu Genel Müdür Vekili Tuncel Sunar, Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ Ateş, Sabah Gazetesi Okur Temsilcisi İbrahim Altay, yemek yazarı ve Suzan Avcı, İpek Erdem, Yağız Can Konyalı gibi ünlü oyuncular da katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi de etkinliğin misafirleri rasındaydı. Festivalin 'en lezzetli bölümü' olarak değerlendirilen etkinlikler, sinema ve mutfak sanatlarının birleşimine sahne oldu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.