Müzenin yeni objeleri davetle tanıtıldı

Rahmi M. Koç Müzesi'nin kalıcı koleksiyonuna altı farklı obje daha eklendi. Bunu duyurmak üzere düzenlenen davete cemiyet ve iş hayatından ünlü isimler katıldı.

Müzenin yeni objeleri davetle tanıtıldı

Melih TÜRK

Türkiye'de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi M. Koç Müzesi, altı yeni objeyi koleksiyonuna ekledi. Savarona yatına ait filika, Greenwald buhar makinesi, Maid of Honour amiral teknesi, Union Pasifik demiryolu lokomotif modeli 'Big Boy', MG A Model ve Marshall buharlı yol silindirinin müzeye katılmasını duyurmak üzere düzenlenen davete cemiyet ve iş hayatından ünlü isimler katıldı. Rahmi Koç'un ev sahipliğinde gerçekleşen davette, buharlı yol silindirinden Atatürk'e ait Savarona yatının filikasına kadar birbirinden farklı objelerin hikayeleri de paylaşıldı. Müze tarihinde ilk kez tarihsel önemi büyük objeleri aynı anda koleksiyona kattıklarını belirten Rahmi Koç, "Müzemizin koleksiyonu ile gurur diyoruz ve rahatça söyleyebilirim ki, Rahmi M. Koç Müzesi ile dünyada eş değer olan tek müzeler, İngiltere'deki Bilim ve Ulusal Demiryolları Müzeleri ile Almanya'daki Almanya Müzesi'dir" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.