Geleceğin mimarisinden konuştular

Forbes'un 100. yaşı ve vesileyle düzenlenen 'Ideas' oturumlarından biri, 'Tasarım ve mimarlığın Geleceği' başlığı altında gerçekleştirildi.

Geleceğin mimarisinden konuştular

Türkiye kentleşme konusunda ne yazık ki pek başarılı bir performans gösteremiyor. Özellikle büyükşehirlerde ulaşım ve çevre sorunları artıyor. Üstelik insanların yaşam standardı beklentisindeki yükseliş de, daha iyi şartlar altında yaşama talebinin yükselmesine yol açıyor. Zaten bu beklentiler son yıllarda tasarım ve mimarinin yükselişinin de dinamiğini oluşturuyor. Bu nedenle Forbes'un 100'üncü yaşı vesilesiyle düzenlenen 'Ideas' oturumlarından biri, geleceğin kırılma alanlarından olmaya aday tasarım ve mimarlığa ayırıldı. St. Regis İstanbul'da yapılan ve Türkiye'nin en önemli mimarlarından Melkan Gürsel'in moderatörlüğündeki Forbes Ideas Tasarım ve Mimarlığın Geleceği toplantısında masanın diğer tarafında Ağa Han ödüllü mimar Han Tümertekin; uluslararası markalarla çalışan endüstriyel tasarımcı Ayşe Birsel; Mudo markasının kurucusu Mustafa Taviloğlu ve tasarım sürecine 'yaratıcı yıkım' getiren Atölye'nin iki kurucusu Engin Ayaz ve Kerem Alper vardı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.