Leonardo Da Vinci sergisi İstanbul'da

UNIQ Müze’de sanatseverlerle buluşan ‘Leonardo Da VIncI Expo: Dahi İstanbul’da’ adlı serginin açılışı bir davetle gerçekleşti. davete ünlü isimler büyük ilgi gösterdi.

Leonardo Da Vinci sergisi İstanbul'da

Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Leonardo Da Vinci'ye adanmış en önemli sergi olarak tasarlanan uluslararası 'Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul'da' adlı sergi, prömiyerini yaptığı Brugge'ün ardından dünya turuna ilk olarak İstanbul'da başladı. Kapılarını, UNIQ İstanbul'daki UNIQ Müze'de özel bir davetle açan sergiye; iş dünyası, basın ve ünlü isimler katılım gösterdi. Sergide, Madame Tussauds İstanbul'un meşhur Leonardo Da Vinci balmumu figürüyle karşılanan davetliler, Rönesans döneminin en büyük dahisini keşfetti. Sergide, Da Vinci'nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 replikası, el yazması, tablo ve çizimlerden oluşan 200'e yakın eser yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.