Altın Küre'de kadın dayanışması

Oscar’ın habercisi Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu. Törene, kadın oyuncular, Hollywood’u sarsan taciz skandallarını ve kadın ayrımcılığını protesto etmek için siyah giyerek geldi. ‘Big Little Lies’ dizisi 4 ödülle törene damgasını vururken, Türk ası

Altın Küre'de kadın dayanışması

Hollywood'da kadınlar ne kadar güçlü olduklarını kanıtladı! Yıllardır sistem içinde erkeklerin tacizine ve ayrımcılığına maruz kalan kadınlar, seslerini duyurmak için dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Geçtiğimiz hafta sonu dağıtılan ve Oscar'ın habercisi olarak görülen Altın Küre Ödülleri'nde (Golden Globe Awards) tüm kadın oyuncular siyah giyerek, tacize ve ayrımcılığa geçit vermeyeceklerini ilan etti. Bununla birlikte, kadın oyuncuların birçoğu eşleriyle veya erkek partnerleriyle değil, başka kadın oyuncularla birlikte galaya katılarak kadın dayanışmasının gücünü gösterdi. Sadece kırmızı halıya değil, ödül törenine de kadınlar damgasını vurdu. Reese Witherspoon'un yapımcılığını üstlendiği ve kadrosunun ağırlıklı olarak kadınlardan oluştuğu ve kadın hikayelerinin anlatıldığı mini dizi 'Big Little Lies', 4 ödül alarak törenin en çok konuşulan yapımı oldu. Yapım, 'En İyi Mini Dizi'nin yanı sıra Nicole Kidman'a 'En İyi Kadın Oyuncu', Alexander Skarsgard'a 'En İyi Erkek Oyuncu', Laura Dern'e de 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödüllerini kazandırdı. Dizinin hem yapımcısı hem de başrol oyuncularından Reese Witherspoon; oyuncuları Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley ve Zoe Kravitz ile sahneye çıkarak 'En İyi Mini Dizi' ödülünü birlikte aldı. 2017 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan ve Diane Kruger'e 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandıran Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın'ın filmi 'In the Fade' (Paramparça), 'En Iyi Yabancı Film' ödülünü kazanarak hem Türkiye'ye hem de Almanya'ya haklı bir gurur yaşattı. Fatih Akın, başrol oyuncusu Diana Kruger'le birlikte ödülü alırken Oscar'a bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşadı. Akın, 75 yıllık tören tarihinde ödül alan ilk Türk oldu. Beverly Hills Hotel'de, komedyen Seth Meyers'in sunduğu törende, 'Drama' dalında 'En Iyi Dizi' ödülünü, geçtiğimiz Emmy töreninde tüm ödülleri silip süpüren 'e Handmaid's Tale' kazandı. Dizi, e Crown', 'Game of rones, 'Stranger ings' ve ' is Is Us' gibi güçlü rakiplerini geride bıraktı. Dizinin başrol oyuncusu Elizabeth Moss, drama dalında 'En Iyi Kadın Oyuncu' heykelciğini evine götüren isim oldu. 'Komedi/Müzikal' dalında ise 'En Iyi Dizi' ödülünü 'e Marvelous Mrs. Maisel' kazandı. Dizinin başrol oyuncusu Rachel Brosnahan, aynı dalda 'En Iyi Kadın Oyuncu' oldu. Aynı dalda 'En Iyi Erkek Oyuncu' ödülünü ise 'Master of None' dizisiyle Aziz Ansari kazandı. Oscar ödüllerinin habercisi olan Altın Küre'de 'En Iyi Film' ödülünü, 'ree Billboards Outside Ebbing, Missouri' kazandı. İlk gösterimi Venedik Film Festivali'nde yapan film, aday olduğu 6 daldan 4 ödülün sahibi olarak, Oscar'a bir adım daha yaklaştı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.