'Toprağın Mirası' görücüye çıktı

Rezan Has Müzesi’nde sanatseverlerle buluşan ‘Toprağın Mirası’ adlı sergi, cemiyet ve iş dünyasının sanat tutkunu isimlerini bir araya getirdi.

'Toprağın Mirası' görücüye çıktı

Melih TÜRK

Rezan Has Müzesi'nin geniş arkeoloji koleksiyonundan bir grup seçki, tarih ve sanat tutkunları ile bir araya geldi. Toprağın sunduğu arkeolojik mirasın Rezan Has Müzesi'nde yer alan en seçkin örneklerinden bir grup 'Toprağın Mirası' isimli sergi ile görücüye çıktı. Serginin açılış davetine, cemiyet ve iş hayatının sanat tutkunu ünlü isimleri katıldı. İhtiyaçların, inanç ve bizzat yaşamın kendisinin belirleyip biçimlendirdiği ve geçmiş yaşam algıları ve hayata bakış açılarının ilk elden tanığı arkeolojik mirasın Neolitik Dönem'den Selçuklu Dönemi'ne kadar kısa bir öyküsü, Rezan Has Müzesi'nin özel mekanında ziyaretçilerini ağırladı. Yaklaşık 300 eserin yer aldığı Toprağın Mirası sergisi, 31 Ekim 2018 tarihine dek Rezan Has Müzesi'nde görülebilecek.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.