Düşes Kate, Hollywood yıldızlarını gölgede bıraktı

İngiliz Film Akademisi ödülleri Bafta, hafta sonu sahiplerini buldu. Hollywood’un Londra’ya akın etti ği törene, Prens William ve eşi Kate Middleton damga vurdu. Kadın dayanışmasının sembolüsü siyah yerine giyen düşeş önce eleştirildi, sonra takdir edildi

Düşes Kate, Hollywood yıldızlarını gölgede bıraktı

Film sektörünün bir önemli ödülü daha sahiplerini buldu! İngiliz Film Akademisi'nin ödülü BAFTA, geçtiğimiz hafta sonu Londra'daki Royal Albert Hall'da yapılan görkemli bir törenle dağıtıldı. Hollywood'un ünlü oyuncularının akın ettiği törene, İngiliz kraliyet ailesinin sevilen mensupları Prens William ve eşi Kate Middleton damgasını vurdu. Üçüncü bebeğine 7 aylık hamile olan Kate Middleton, koyu yeşil Jenny Packham elbisesiyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Işıl ışıl parlayan Düşes, kadınlara yönelik ayrımcılığı ve tacizi protesto etmek için tüm yıldızların siyah giydiği törende yeşil giyerek ilk başta tepki çekse de, yapılan açıklamalar yüreklere su serpti. Kraliyet ailesi üyelerinin siyasi olabilecek hiçbir mesaj vermeye yetkileri olmadığının hatırlatılmasıyla, Düşes'in siyaha yakın en koyu rengi seçerek hemcinslerine destek verdiği konuşuldu. Düşes'in elbisesine siyah kuşak takması, çanta ve ayakkabı tercihinde de siyah rengi seçtiği dikkatlerden kaçmayan detaylardandı. Törenin bir başka dikkat çeken ismi ise güzel oyuncu Angelina Jolie oldu. Son zamanlarda çok sık ortaya çıkmayan Jolie, siyah kadife elbisesiyle hala Hollywood'un en güzel kadınlarından biri olduğunu kanıtladı. Salma Hayek'ten Jennifer Lawrence'a, Hollywood'un dev isimlerinin yoğun ilgi gösterdiği törende kadınlar yine ayrımcılığa karşı birleşti ve yaptıkları açıklamalarda kadınlara yönelik taciz ve şiddetin durması için çağrıda bulundu. Ödül törenine damga vuran film ise 5 ödülle 'Three Billboards Outside of Ebbing, Missouri' oldu. 'En İyi Film', 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' gibi ödülleri kazanan film, Oscar'ın en güçlü adayı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünün, 'Darkest Hour' filminde Winston Churcill'i canlandıran Gary Oldman'a gitmesi de sürpriz olmadı. 'The Shape of Water' ile bütün ödülleri evine götüren yönetmen Guillermo del Toro da BAFTA'dan yine ödülle döndü.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.