Vehbi Koç Ödülü törenle verildi

Vehbi Koç vakfı tarafından verilen Vehbi Koç Ödülü, geçen hafta düzenlenen bir törenle sahibini buldu. tören, iş, cemiyet ve sanat hayatından ünlü isimleri buluşturdu.

Vehbi Koç Ödülü törenle verildi

Soner GÖMLEKSİZ

Vehbi Koç Vakfı tarafından, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl kültür, eğitim ve sağlık alanlarından birine verilen Vehbi Koç Ödülü, bu yıl eğitim alanındaki katkıları ile Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e verildi. 49 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı'nın her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanında verdiği Vehbi Koç Ödülü'nün bu yılki sahibi, Koç Ailesi üyelerinin ve ünlü konukların katıldığı törende açıklandı. İş Sanat Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ödül törenine katılanlar arasında cemiyet hayatının seçkin isimleri de vardı. Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu; Prof. Dr. İpek Gürkaynak'ın başkanlığını yaptığı Seçici Kurul'un önerdiği üç aday arasından, 17. Vehbi Koç Ödülü'ne, eğitim alanındaki çalışmaları ile Yılmaz Büyükerşen'i layık gördü. Törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, "Eğitim, Vehbi Koç Vakfı için her zaman 'eşitler arasında birinci' faaliyet alanı oldu. Bugün Vehbi Koç Ödülü'nü alacak değerli akademisyen de meslek yaşamı boyunca ülkemizi eğitim yoluyla ileriye taşımak için gayret sarf etmiş ve geliştirdiği modelle milyonlarca insanın hayatına dokunmayı başarmış bir eğitimci. Hepinizin yakından tanıdığı bu değerli bilim insanının ülkemiz için yaptıklarına yeterince teşekkür etmek imkansız" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.