Oscar' da Meksika dalgası

90. Oscar Ödülleri, geçtiğimiz hafta sonu Los Angeles’ta yapılan görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Oscar' da Meksika dalgası

Nazan ORTAÇ, Bade ÇAKAR

Dünyanın en seçkin sinema ödülleri sahiplerini buldu... Amerikan Film Akademisi'nin ödülü Oscar, geçtiğimiz hafta sonu Los Angeles'ta yapılan görkemli bir törenle dağıtıldı. Dolby Theatre'da yapılan tören, geleneksel kırmızı halı geçişiyle başladı. Hollywood'da tacize ve cinsiyet ayrımına karşı başlatılan 'Time's Up' hareketine atıfta bulunmak için herkesin siyah giydiği Golden Globe töreninin aksine Oscar'da kadın yıldızlar rengarenk giyinmeyi tercih etti. Kırmızı halının en dikkat çeken yıldızlarının başında genç oyuncu Jennifer Lawrence vardı. Dior'un yeni koleksiyonundan altın payetli bir elbise giyen Lawrence, hem enerjik hali hem de kusursuz güzelliğiyle büyüledi. Oscarlı oyuncunun neşesi salonda da devam etti. Bu tür etkinliklerde çok gergin olduğu için içki içtiğini söyleyen Lawrence, salonda da elinden kadehini bırakmadı. Hatta koltuğunu bulmak için elinde kadehle yaptığı akrobasi hareketleri eğlenceli anlara sahne oldu. Jennifer Lawrence gibi birçok yıldız, Oscar heykelciğine atıfta bulunan altın rengi elbiseyle törene katıldı. Sandra Bullock, Gal Gadot ve Lupita Nyong'o, altın parıltılar içinde büyüledi. Kırmızı halının bir başka dikkat çeken yıldızı ise 'En İyi Kadın Oyuncu' adayları arasında olan Margot Robbie'ydi. 27 yaşındaki yıldız, Chanel Haute Couture elbisesiyle kusursuz görünüyordu. Jennifer Garner, Atelier Versace elbisesiyle ve Nicole Kidman da Armani Prive elbisesiyle kırmızı halıda parlayan yıldızlardan oldu. Oscar'a aday olan iki kadın oyuncu ise birbirine benzer elbiselerle neredeyse pişti oluyordu. 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün adayı Meryl Streep, Dior imzalı kırmızı elbisesi içinde kusursuz görünürken, 'En İyi Yardımcı Kadın.

Oyuncu' ödülünü alan Allison Janney, Reem Acra'nın geniş göğüs dekolteli tasarımı içinde nefes kesti. Ödül töreni, geçtiğimiz yıllara göre daha sakin geçse de Jimmy Kimmel, kusursuz sunuculuğuyla övgü aldı. Açılış konuşmasında sistem eleştirisi yapan Kimmel, hem Trump yönetiminin göçmen politikalarını hem Harvey Weinstein'in adını anarak Hollywood'da patlayan taciz olaylarını gündeme getirdi. Ünlü sunucu, ciddi başlayan açılış konuşmasını Oscar heykelciğini göstererek, şu espriyle bitirdi: "Şu sıralar bizim buraların en popüler erkeği o, çünkü hem ellerini görebileceğimiz bir yerde tutuyor hem de cinsel organı yok." Ödüllerde ise pek sürpriz yaşanmadı. Diğer törenlerde de öne çıkan adaylar, Oscar'ın sahibi oldu. İlk ödül 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' olan Sam Rockwell'e gitti. 'Three Billboards outside Ebbing, Missouri' filmindeki ırkçı polis memuru rolünde muhteşem bir performans çıkartan Rockwell favoriler arasındaydı. 'I, Tonya'daki alkolik ve baskıcı anne rolündeki Allison Janney de favorilerden olduğu 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' kategorisinin kazananı oldu. Efsane rollerin adamı Gary Oldman, çok hak ettiği Oscar'ı, Winston Churchill'i canlandırdığı 'Darkest Hour' filmiyle kazandı. Frances McDormand da kusursuz performans gösterdiği 'Three Billboards outside Ebbing, Missouri' filmindeki rolüyle ikinci Oscar heykelciğine kavuştu.

'En İyi Yönetmen' ödülünün favorisi Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro, heykelciği kaldırırken yaptığı konuşmayla dakikalarca alkışlandı. Son beş yılda bu ödülü alan dördüncü Meksikalı yönetmen olan del Toro, "Ben göçmenim" diye başladığı konuşmasıyla Trump yönetiminin Meksika ve göçmen politikasını eleştirdi. Ünlü yönetmen filmi 'The Shape of Water' ile ikinci kez sahneye çıkarak, bu kez 'En İyi Film' ödülünü kucakladı. Törendeki Meksika dalgası bununla bitmedi. Meksika'da geçen 'Coco' isimli animasyon film, 'En İyi Animasyon Filmi' ve 'En İyi Şarkı'nın kazananı oldu. Ödüllü şarkı 'Remember Me' ise sahnede Miguel, Gael Garcia Bernal ve Natalia Lafourcade tarafından seslendirilerek, Meksika'yı Los Angeles'a taşıdı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.