Sabah Gazetesi başarılı kadınları ağırladı

Sabah gazetesi tarafından her yıl 8 Mart öncesinde düzenlenen 'Dünya Kadınlar Günü' toplantısı, bu yılda onur konuğu İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Konseyi Başkanı Dr. Esra Albayrak ile katılımıyla gerçekleştirildi.

Sabah Gazetesi başarılı kadınları ağırladı

Soner GÖMLEKSİZ

SABAH Gazetesi tarafından her yıl 8 Mart öncesinde düzenlenen 'Dünya Kadınlar Günü' toplantısının bu yıl da onur konuğu, İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Konseyi Başkanı Dr. Esra Albayrak oldu. Toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye İşkadınları Derneği Başkanı (TİKAD) Nilüfer Bulut, Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Dr. Sare Aydın, avukat Kezban Hatemi gibi isimler ile SABAH ve Takvim yazarları, atv ve aHaber temsilcileri katıldı. Ev sahibi olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren Şebnem Bursalı, "Biz kadınlar olarak ayrıcalık değil eşitlik istiyoruz. Hem iş yaşamında hem sosyal dünyada nüfusun yarısının olmadığı bir dünya mümkün değil" dedi. Esra Albayrak ise kadının hem toplumsal hayatta hem aile hayatındaki rolüne dikkat çekti. Albayrak şöyle konuştu: "Kadınların ikincilleştirilmesi artık son bulmalı. Kadınlar arası mentorluk anlayışının gelişmesi lazım. Kadın kusursuz olacak, güçlü olacak, evinin annesi olacak. Üzerimize çok fazla yük bindiriyoruz. Kamusal olarak erkekleşerek çoğalacaksak, kadının farkı ortaya çıkmayacaktır. Bir projeye kadın eli değdiğinde bunu anlıyoruz. Biz farkımızı kadın olarak ortaya koymalıyız. Her kurumun kendine ait bir 'Cinsiyet Politika Belgesi' olmalıdır. Şu an Türkiye'nin gündemini meşgul eden cinsel istismar sadece Türkiye'de değil, dünyada da çoğaldı. Bu küresel bir problem fakat Türkiye'ye özgü bir problem gibi lanse ediliyor. Hal böyle olunca da, insanlar ümitsizleşiyor. Bu kötü olayları görmezden gelmek değil tabii ki, ama Türkiye, haberlerde gördüğümüz kadar kötü bir yer değil. Olumlu, içinde güzellikler olan bir ülke. Ve biz gençlere bu güzellikleri göstermeli, onların olumlu davranışlarını takdir etmeliyiz. Görsellik çağında yaşıyoruz ve nesiller gördükleriyle büyüyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.