Başyapıtlar için yarıştılar

Hafta sonu gerçekleşen 43. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi, çekişmeli anlara sahne oldu. Swissotel'de yapılan müzayede sanat tutkunları başyapıtlar için yarıştı.

Başyapıtlar için yarıştılar

Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Son yılların en kapsamlı müzayedesi olan ve başyapıtlarıyla uzun süre hafızalarda yer edecek olan 43. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi'nde önemli koleksiyonlardan derlenmiş 125 sanatçının 239 sıra dışı eseri satışa sunuldu. Aziz Karadeniz tarafından yönetilen 43. Beyaz Müzayede Swissotel'de gerçekleştirildi. Müzayedeye, sanat tutkunları büyük ilgi gösterdi. Müzayedede, Fahrelnissa Zeid'in 4 adet portre başyapıtları satışa sunuldu. Zeid'in 'Çerkez Gelin' isimli eseri 1 milyon 130 bin TL'ye, 'Dina' isimli eseri ise 1 milyon 10 bin TL'ye satıldı. Neşet Günal'ın 'Abla ve Kardeşleri' adlı eseri ise 820 bin TL'ye alıcı buldu. Türk Soyut Çağdaş Sanatı'nın en büyük ustalarından Burhan Doğançay'ın toplam 10 eseri de, satışa çıkan eserler arasındaydı. Sanatçının 'Light My Fire' isimli eseri 757 bin TL'ye alıcı buldu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.