Türk futbolunun geleceği masaya yatırıldı

Sabah Gazetesi tarafından, geçen hafta The Grand Tarabya Hotel'de düzenlenen "Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu", Türkiye ve dünyada futbola damga vurmuş çok önemli isimleri bir araya getirdi.

Türk futbolunun geleceği masaya yatırıldı

Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Türkiye'nin lider markası SABAH Gazetesi, Türk futbolunun geleceğini tasarlamaya yönelik önemli bir adım atarak, 'Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nu (UFEF) düzenledi. Sadece bir oyun olma özelliğinin ötesine geçerek endüstriyelleşen ve evrensel bir imparatorluk haline gelen futbolda, sadece başaktörlerin değil; ekonomi, yönetim, altyapı, pazarlama ve globalleşme gibi temel konuların masaya yatırıldığı dev zirve, The Grand Tarabya Hotel'de gerçekleşti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF yöneticileri Servet Yardımcı, Ali Dürüst, Cengiz Zülfikaroğlu, Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Manchester United ve Chelsea kulüplerinin eski yöneticisi Peter Kenyon ve birçok spor adamı foruma katıldı. Foruma katılarak bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk futbolunun geleceğinden, tesisleşme ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bak, spordan gelen bir cumhurbaşkanına sahip olmanın ülke sporu için önemine dikkat çekti. Forumun Türk futboluna önemli katkılar sağladığına inandığını dile getiren Bak, "Türk futbolunun bir fotoğrafını çektiğinizde, tesisleşme noktasında gelinen standartlara bakıldığında, pek çok ilerlemeler söz konusu. Avrupa'nın önünde adımlar mevcut. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sporun içinden gelmesi ve spora özel ilgi göstermesi çok önemli. Yapılan yatırımlarla birlikte Türk futbolu dünyada önemli bir konuma sahip. Statlarımızın yaş ortalaması 1.9 oldu. Yenilerini de devreye alıyoruz. Bunun göstergesi olarak da Türkiye Futbol Federasyonu kanalıyla 2024 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin ev sahipliğine adayız. En büyük kozumuz da yeni statlarımız. Her şeyimizle tesis olarak buna hazırız" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.