Geçici mekanda ilk sergi daveti

İstanbul Modern, Beyoğlu'ndaki geçici mekanının açılışını, çağdaş heykel sanatının önemli isimlerinden Anthont Cragg sergisiyle yaptı.

Geçici mekanda ilk sergi daveti

Melih TÜRK, Soner GÖMLEKSİZ

İstanbul Modern geçici mekanının açılışını şık bir sergi davetiyle yaptı. İstanbul Modern, Beyoğlu'daki geçici mekanındaki ilk süreli sergisinde, Ferko'nun sponsorluğunda, heykel sanatçısı Anthony Cragg'i ağırladı. Küratörlüğünü İstanbul Modern Müze Genel Direktörü Levent Çalıkoğlu'nun üstlendiği 'İnsan Doğası' isimli sergide, Cragg'in 1980'li yıllardan bu yana heykel sanatına dair sürdürdüğü denemeler, kapsamlı ve kronolojik bir bütünlükle bir araya getirildi. Açılış davetinde İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten ve İstanbul Modern Genel Direkötörü Levent Çalıkoğlu ev sahipliği yaptı. Sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda ünlü isim de İstanbul Modern'in geçici mekanındaki açılış sergine katıldı. Davetliler, hem İstanbul Modern'in yeni mekanını gezdi hem de açılış sergisindeki eserleri yakından görme şansını yakaladı. Sergide, sanatçının erken dönem yapıtlarından duvar rölyefleri ve Cragg'in yıllardır çeşitli malzeme ve tekniklerle deneyimlediği 'Erken Biçimler' ve 'Akılcı Varlıklar' serilerinden örnekler sunuluyor. Ayrıca, malzemeye farklı bağlamlar kazandırdığı, sanatçıyla özdeşleşmiş eğilimleri yansıtan yapıtların yanı sıra, Cragg'in üretim sürecinin bir parçası olarak tanımladığı desenleri de yer alıyor. Sanatçının her dönemine ilişkin bir seçkiye yer veren 'İnsan Doğası' adlı sergi, 11 Kasım tarihine kadar sanatseverlerce görülebilecek.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.