Hayırseverler iftar davetinde buluştu

Gerçekleştirdiği sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD), geçtiğimiz hafta Haliç Kongre Merkezi’nde iftar daveti düzenledi.

Hayırseverler iftar davetinde buluştu

Soner GÖMLEKSİZ

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD), genç kızların eğitim seferberliğine destek vermek isteyen yardımseverleri Haliç Kongre Merkezi'nde ağırladı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen iftar davetine; Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Şeyma Döğücü, İstanbul Valisi Vasif Şahin'in eşi Şeyma Şahin'in yanı sıra cemiyet hayatından ünlü isimler katıldı. Lion Diamond ve Spring&Kos'un sponsor olduğu iftar davetinden elde edilen gelirin tamamı lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan genç kızlara bur vermek üzere derneğe bağışlandı. NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş yemek sonrası yaptığı konuşmada, "Bugün itibariyle yurtiçinde 5'i doktora, 13'ü yüksek lisans, 23'ü lisans olmak üzere 41 kız çocuğumuza burs veriyoruz. Eğitim ve yardımlaşmaya ek olarak sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyesi ile NEYAD'ın tüzüğüne çevre ve hayvanları koruma çalışmalarını da ekledik" dedi. KADEM Başkan Yardımcısı ve NEYAD Danışma Kurulu Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da bir konuşma yaparak, "Ramazan ayına buruk şekilde girmemize neden olan Kudüs'ü de anmak istiyorum.Uluslararası hukuk kurallarına göre de Filistin'in haklı olduğuna inansa da birçok ülke Türkiye'nin gösterdiği cesareti gösteremedi. Dünyayı demokratik, haklar ve vicdan konusunda harekete geçirme becerisine sahip böyle bir ülkenin vatandaşı olmak şahsen bana gurur veriyor. Tüm kalbimizle Filistinli kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.