Yardım projesi için buluştular

Kadın kanserleri alanında faaliyet yürüten Pembe İzler Derneği, yeni yardım projesi 'Pembe Rota'yı Bodrum'da tanıttı. Projenin yüzü olan Pınar Tezcan Özçapkın da davete katıldı.

Yardım projesi için buluştular

Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Kadın kanserleri alanında faaliyet yürüten Pembe İzler Derneği'nin bu yıl başlattığı 'Pembe Rota' projesi İstanbul'da başlangıcını gerçekleştirirken, ikinci durak olarak üyelerini Bodrum'da buluşturdu. Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş'ın öncülüğündeki davet Öykü-İlhan Karadeniz'in Bodrum'daki evlerinde gerçekleşti. Geceye evlerini açarak destek veren Karadeniz çifti konuklara muhteşem bir evsahipliği yaptı. Altı aylık hamile olan Pınar Tezcan Özçapkın da "Rotamız Pembe, Geleceğimiz Güvende" sloganıyla yola çıkan Pembe Rota projesinin yüzü oldu. Geceye cemiyet, iş, sanat dünyasından tanınmış simalar katıldı. Bu güzel geceye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un zarif eşi Pervin Ersoy da katılarak destek verdi. Kadınları yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanserleri hakkında bilinçlendirmek ve 10 bin kadına ücretsiz muayene sağlama amacıyla oluşturulan Pembe Rota, Türkiye'nin farklı kentlerindeki kadınlara ulaşmayı hedefliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.