Ara Güler Müzesi açıldı

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in 70 yıllık arşivi, Doğuş Grubu desteğiyle gün yüzüne çıkıyor. Bomontiada'daki Ara Güler Müzesi, geçen hafta bir davetle kapılarını açtı.

Ara Güler Müzesi açıldı

Soner GÖMLEKSİZ
Türkiye'de kültür ve sanata önemli katkılar sağlayan Doğuş Grubu'nun, fotoğraf sanatının duayenlerinden Ara Güler ile işbirliği sonucu hayata geçirdiği Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) ve Ara Güler Müzesi, kapılarını Ara Güler'in doğum günü olan 16 Ağustos'ta bomontiada açıldı. Ara Güler'in çok yönlü sanatçı kimliğini ve ilham veren yaşamını gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan ve Türkiye'nin uluslararası standartlara sahip ilk fotoğraf sanatçısı müzesi olma özelliğini taşıyan Ara Güler Müzesi'nde, sanatçının arşivinden fotoğraf, hikaye, video ve maket kitaplardan oluşan bir seçki, 'Islık Çalan Adam' başlığı altında ilk kez sergilenecek. Müzenin açılışı, iş, sanat ve siyaset dünyasından seçkin konukların katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, Ara Güler'le dünyada benzeri olmayan bir işbirliğine imza atıklarına işaret etti ve "Çok kıymetli bir kaynak olan Ara Güler arşivinin bütün olarak korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını, bu süreçte fotoğraf sanatının bu arşiv üzerinden çeşitli yöntemlerle desteklenmesini hedefliyoruz" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.