Dünya yıldızları Toronto'da buluştu

Sinema dünyasının en prestijli festivallerinin arasında yer alan Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF), geçtiğimiz hafta dünyaca ünlü yıldızların katılımıyla başladı.

Dünya yıldızları Toronto'da buluştu

Bade ÇAKAR

43.Uluslararası Toronto Film Festivali geçtiğimiz hafta başladı. Ocak ayında gerçekleşecek olan Oscar Ödülleri'nin belirleyici festivallerinden biri olan Toronto Film Festivali'ne birçok ünlü isim de katıldı. Festivalin açılışı, Chris Pine'ın rol aldığı ve David Mackenzie imzası taşıyan İngiliz/Amerikan ortak yapımı film 'Outlaw King' ile gerçekleşti. Ayrıca Bradley Cooper'ın ilk yönetmenlik denemesi olan ve Lady Gaga'nın rol aldığı 'A Star Is Born' filmi de büyük ilgi çekti. Dünya sinemasının önemli isimlerinin bir araya geldiği festivalde bu yıl Nuri Bilge Ceylan, Onur Listesi'nde yer aldı. Ali Vatansever'in ilk kez Toronto'da gösterilecek olan ikinci filmi 'Saf ', 'Keşifler (Discovery) Bölümü'nde, Çağla Zencirci/ Guillaume Giovanetti ikilisinin üçüncü filmleri, geçen ay Locarno'da ödüllendirilen 'Sibel' de 'Günümüz Dünya Sineması' programında izlenecek. Bunun dışında Natalie Poertman, Penelope Cruz, Nicole Kidman gibi isimlerin rol aldığı filmlerin galalarının da gerçekleşeceği festivalin sonunda Oscar yarışı için de ilk tahminler de yapılmış olacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.