İkonik tasarımlar büyük ilgi gördü

Mozaik'in geçtiğimiz hafta Ortaköy Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Katolik Kilisesi'nde açtığı 'buyrun oturun' isimli sergisi sanatseverlerin ilgisini çekti.

İkonik tasarımlar büyük ilgi gördü

Mozaik, tasarım tarihine ışık tutan yeni bir sergiye imza attı. Ortaköy Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Katolik Kilisesi'nde tasarım tarihine iz bırakan 100 ikonik sandalyenin yer aldığı 'Buyrun Oturun' adlı sergi, yapılan şık bir davetle sanatseverlere sunuldu. Cemiyet ve iş dünyasının seçkin isimlerinin katıldığı sergide; tasarım tarihinin yapı taşları olarak nitelendirilen; Charles ve Ray Eames'in, 'Eames Lounge' sandalyesinin yanı sıra, bisiklet gidonundan etkilenerek üretilen Marcel Breuer'un tasarladığı 'Wassily' sandalyesi, Ludwig Mies van der Rohe tarafından tasarlanan 'Barcelona' koltuk, Le Corbusier'in 'LC4 chaise' lounge'u, Hans J. Wegner'in 'Wishbone' sandalyesi ve daha birçok hikayesi olan sandalye yan yana geldi. Tasarım meraklılarını, sanatseverleri ve geleceğin tasarımcılarını ağırlayan sergi, 9 Ekim tarihine kadar açık.


Ayşe-Yaman Erturan


İdil Lüleci, Hasan Mingü



Ayşen Özyeğin, Ayşecan Oktay

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.