'Troya Yılı' için özel sergi

Kale Grubu'nun katkıları, Epos7 ve Base işbirliğiyle düzenlenen 'Düşler Ülkesi: Troya' sergisi geçtiğimiz hafta ünlü isimlerin katılımıyla Darhane-i Amire'de kapılarını açtı.

'Troya Yılı' için özel sergi

soner Gömleksiz

Dünyanın üzerinde en çok konuşulan antik kentlerinden Troya'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne kabulünün 20. yıldönümü nedeniyle bu yıl, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca '2018 Troya Yılı' ilan edildi. Yeni nesil sanatçıların bu kapsamda, efsane kent Troya'yı yeniden yorumladığı 'Düşler Ülkesi: Troya' sergisi, Çanakkale'deki Piri Reis Müzesi'nde sergilendikten sonra İstanbul'a geldi. Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire 14 No'lu binada, İstanbullu sanatseverlere kapılarını açan sergi, büyük ilgiyle karşılandı. Kale Grubu'nun desteği, Etnik Popüler Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği (EPOS 7) ve yeni nesil sanatçı platformu BASE işbirliğiyle düzenlenen sergi, Derya Yücel'in küratörlüğünde, 29 genç sanatçının katılımıyla hayata geçti.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.