Cinsiyet ayrımına "Dur" diyeceker

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği, kadın çalışma grubu öncülüğünde hayata geçirdiği 'Eşitlik Hareketi'ni, geçtiğimiz hafta verdiği davetle tanıttı.

Cinsiyet ayrımına "Dur" diyeceker

Türkiye'nin iş dünyasına yönelik en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), iş dünyasındaki cinsiyet ayrımına çözüm olmak amacıyla 'Eşitlik Hareketi' projesini hayata geçirdi. Geçtiğimiz hafta yapılan davette, kadınların iş hayatında daha aktif olmalarına ve Türkiye'nin geleceğe eşit adımlarla yürümesine katkıda bulunmayı amaçlayan 'Eşitlik Hareketi'nin detayları paylaşıldı ve 'Eşitlik Zamanı' filmi tanıtıldı. Düzenlenen geceye sanat, spor, iş dünyasından ve cemiyet hayatından ünlü isimler de katıldı. Davette bir konuşma yapan GYİAD Başkanı Yiğit Savcı, "Cinsiyet eşitliği konusu önemsiyoruz. İşe kendimizden başladık. Listemizin yarısını kadın üyelerimizden, yarısını erkek üyelerimizden olacak şekilde belirledik. Derneğimizin 'Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği' olan ismini 'Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği' olarak değiştirdik. Kadınların hem istihdamda hem yönetim kademelerinde hem de eşit ücretle eşit işe alınmalarında, yükselmelerinde güçlü şekilde var olduklarının ve var olmalarının sağlanması gerektiğini söylüyoruz ve 'Eşitlik Hareketi'ni başlatıyoruz" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.