Kadın sağlığı için Antalya'da el ele verdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın onur konuğu olduğu ‘Let’s Talk!’ sempozyumu, süpermodel Natalia Vodianova'nın ev sahipliğinde Antalya'daki Maxx Royal Kemer'de gerçekleştirildi

Kadın sağlığı için Antalya'da el ele verdiler

Mehmet Üstündağ

Dünyaca ünlü süper model Natalia Vodianova, UNFPA (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu) tarafından düzenlenen kadınların güçlendirilmesine ve tabuların üstesinden gelinmesine yönelik yapılan 'Let's Talk!' adlı küresel sempozyumunu gerçekleştirmek için geçtiğimiz hafta Antalya'daydı. Vodianova'nın kurucusu olduğu dijital yardımlaşma fonu ELBI'nin ortaklığında düzenlenen sempozyumun onur konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dı. 25-26 Ekim tarihlerinde Maxx Royal Kemer'de düzenlenen sempozyuma, dünyaca tanınan pek çok lider, sanatçı ve influencer katıldı. Açılış seremonisini, Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy ile birlikte yapan Natalia Vodianova, yaptığı konuşmada, "Birçok ülkede politik ve sosyal kararların erkekler tarafından verildiğini düşünürsek, kadın ve kadın sağlığı konularında ne kadar ihmal olduğunu da anlayabiliriz. Dünyanın en gelişmiş ülkesi Amerika'da bile kadınlar yine bu konuyu ilgilendiren sağlık problemlerini saklayıp gömmeyi tercih ediyorlar" dedi. İki gün süren sempozyumun sonunda ödül töreni düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Emine Erdoğan, kadınların güçlendirilmesi ve kadın sağlığını ilgilendiren tabularla mücadele adına bir araya geldiklerini, toplantının bu yüksek hedeflere katkı sağlamasını ümit ettiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadının sağlıklı ve huzurlu olması, toplumsal huzurun da teminatıdır. Sağlık sadece bedensel değil, ruhsal ve sosyal bakımdan da bir iyilik halidir." Özellikle Afrika ülkelerinde yaygın olduğu bilinen kadın sünnetinin ne tıbben, ne de dinen bir açıklaması olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Tüm dünyada yaygın olan kadına yönelik şiddet ise tek kelimeyle insanlığa ihanettir. Ne yazık ki yaşamları boyunca her üç kadından biri fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyorlar. Biz ülkemizde bu sorunla büyük bir kararlıkla mücadele ediyoruz. Kadına şiddete sıfır tolerans diyoruz. Aynı şekilde çocuk yaşta evliliği kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değil. Ne yazık ki çocuklar kaldıramayacakları sorunlara mahkum ediliyorlar. Cinsel istismarın nesnesi haline geliyorlar. 15 yaş altı evliliklerde, gebeliğe bağlı nedenlerle anne ölümlerinin 5 kat arttığını biliyoruz. Çocuklarımızın yeri okuldur, eğitim yuvalarıdır" dedi. Türk Hava Yolları, Maxx Royal Resort ve TÜRSAB'ın desteğiyle gerçekleştirilen sempozyum gala ve ödül töreniyle son buldu. Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı özel sporcular üzerinde yarattığı farkındalık ve sporculara verdiği cesaret ile ödüle layık görüldü.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.