Şiiri tuvalle buluşturdu

Şiir kitaplarıyla tanınan Eylül Deniz’in ilk kişisel resim sergisi ‘söz’ galeri Merkür’de açıldı. Serginin açılış davetinde sanat tutkunu ünlü isimler bir araya geldi.

Şiiri tuvalle buluşturdu

Haber ve Fotoğraflar: MEHMET ÜSTÜNDAĞ

Eylül Deniz'in 'Söz' adını verdiği ilk kişisel sergisi, Maçka'da bulunan Galeri Merkür'de cemiyet dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla açıldı. Yayınlanmış üç adet şiir kitabı ve Uluslararası İstanbul Şiir Festivali'nde jüri özel ödülü kazanan Eylül Deniz; tuval üzerine karışık teknikle ürettiği eserlerinde söz ile anlam arasındaki ahengi resimlerine aktararak dokunuş, renkler, duyarlılık ve duygular arasında gidip gelerek görsel bir şölen sunuyor. Şiiri resmin içine yerleştiren sanatçı, imgeyi tuvale dönüştürüyor. Davete katılan ünlü isimler, sanatçı ile sanat üzerine keyifli bir sohbet yaptı. Eylül Deniz'in şiir ve resmi ayrılmaz bir bütün haline getirdiği çalışmaları, 2 Mart tarihine kadar Galeri Merkür'de sanatseverlerle buluşacak.

Beril Akol, Emine Özçifçi

Esra Kaktüs, Ersoy Çetin

Eylül Deniz

Zeynep Rendeci

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.