30 dakikada yılların izini geride bırakın

Görüntüleme teknolojisi ultrasonla kullanılan tedavi yöntemi, şimdi yılların izini bir seansta siliyor! Yöntem hakkındaki merak edilenleri derledim.

30 dakikada yılların izini geride bırakın

Son yılların en gözde cilt yenileme uygulaması 'Ultherapy'. Yöntem, bildiğimiz görüntüleme ultrasonuyla birlikte kullanılan, deriye zarar vermeden 5 mm aşağıda odaklanarak, bağ dokusuna etki edebilen bir ultrason tedavisi. Cilt altını görerek gönderdiği odaklanmış ultrason gücüyle, deri altındaki taşıyıcı bağ dokusu tabakasını küçültebilen ısı hasarları veriyor. Cilt altını görmek çok önemli, çünkü tam olarak ısı etkisi yaratmak istenilen taşıyıcı tabakayı görerek atış yapma imkanı bulunuyor. Uygulamanın amacı, cerrahi yöntemlerle kesilerek çıkartılan tabakayı erken safhada, ameliyatsız bir şekilde, dışarıdan küçültmek ve oluşan hasarın etkisiyle yeni kolajen üretimi sağlayarak cildin sıkılaşmasını, toparlanmasını sağlamaktır.

Bu tedavi hangi bölgelere uygulanabiliyor?

Göz kapağı sarkmaları için kaş üstü ve tüm alında, yanak sarkmaları için tüm yanakta, üst boyun sarkmaları içinse çene altında kullanılabiliyor. Tüm yüzü toparlayıp lifting etkisini vermek için ise aynı seansta komple yüz ve boyun uygulaması yapılabiliyor. Çalışmalar ışığında, yakında; kol, diz kapağı, göğüs, iç bacak ve karın gibi vücut bölgeleri için de uygulama yapılabilecek.

Etkileri ne sürede görülebiliyor?

Bu tedavinin iki etkisi var; erken etki ve geç etki. Erken etki ısı kaynaklı büzülmeden, geç etki ise kolajenlerin zamanla daha da büyüyerek su toplamasından ortaya çıkmaktadır. Özellikle yanak sarkmalarında çok belirgin bir toparlanma, küçülme aynı gün görülebiliyor ama önemli olan 3 ila 6 ay içerisinde görülecek, gerçek ve kalıcı sonuçlar. Cilt her geçen gün daha iyi görünmeye başlayabilecek, bir yılın sonunda en iyi haline kavuşabilecektir. Doğru hasta seçimi de önemli tabii ki!

Tüm yüz ve boyun kaç dakika sürebiliyor?

En fazla 40 dakika içinde tamamlanmış oluyor. Genellikle yalnız bir seans uygulanıyor. Bazı kişiye özel durumlarda iki seans da planlanabiliyor.

Yöntem herkese uygulanabilir mi?

Öncelikle bağ dokusu gevşek, biyolojik yaşlanmanın etkisiyle ya da genetik yatkınlıkla doku sarkması başlamış her yaştan kişiye uygulanabilir. 75 yaşındaki hastalarda yapılmış olumlu denebilecek çalışmalar da var ama bana göre en ideal grup 40-65 yaş arasıdır.

Uygulama sonrası günlük yaşantıya engel olabilecek bir durum yaşanıyor mu?

Hayır, bu uygulamanın gündemdeki lazer teknolojilerinden farklı olarak sunduğu avantajlardan birisi de budur. Hastanın uygulanan bölgede bir yara, yanık, leke gibi bir yan etki görmesi beklenmez. Gün ortası uygulanabilir. Nadiren hafif bir ödem ya da kızarıklık oluşabilir ancak aynı gün içinde geçecektir.

Şah YAYCI

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.