Yağla gelen güzellik

Atalarımız boşuna, “Bir dirhem yağ bin ayıp örter” dememiş! Yağlı dokunun kök hücre zengini olduğunun ortaya çıkmasıyla, estetik ve plastik cerrahide yağlar artık güzellik unsuru olarak kullanılıyor.

Yağla gelen güzellik

Yağlarımızın harika kök hücre kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Bu nedenle yağ hücreleri artık sıklıkla estetik ameliyatlarda kullanılıyor. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Kandulu, yağlarımızla yapılan işlemleri anlattı.

Yağ transferiyle yüz gençleştirme

Ultrasonik liposuction (vaser liposuction) teknolojisinin de hayatımıza girmesiyle yüz ve boyun bölgesinde kontrollü ve güvenli olarak yüz inceltme işlemi yapılabiliyor. Bu teknolojinin en büyük avantajlarından biri, yağ dokusu nun alınırken hasarlanmaması. Böylece aldığımız yağları özel işlemlerden geçirip, kök hücrelerden zengin hale getirerek yüz gençleştirme işleminde kullanabiliyoruz. Kullanılacak olan yağları göbek çevresinden, belden veya bacaklardan almak mümkün. Peki yüzde hangi bölgelere yağ hücre transferi yapılır ve ne işe yarar? Yüzde yağ hücrelerinin öncelikli görevi içlerindeki kök hücreler ile yüze canlılık ve parlaklık sağlamak olacaktır. Bunun yanında kaş altına uygulanacak yağ enjeksiyonu ile kaşların kaldırılması ve daha canlı bakışların elde edilmesi mümkün. Göz altı ve elmacık bölgesine yapılan uygulamayla göz çevresi kırışıklık ve morluk tedavisi ve yüz hatlarının doğru olarak oluşturulması da yapılabiliyor. Aynı zamanda çene geriliği için yapılacak yağ transferi ile çenenin özellikle profilden daha düzgün görülebilmesi, burun ucu kaldırma ve burun sırtı hatlarının estetik olarak oluşturulması, burun çevresi, ağız çevresi ve alın kırışıklıklarının giderilmesi sağlanabiliyor.

Ultrasonik liposuctionla meme ve kalça estetiğinin kombinasyonu

Vücutta yapılacak estetik müdahalelerde lokalize davranmak ve sadece bir bölgeyi tedavi etmek çok doğru olmuyor. Bu nedenle mümkün olduğunca bütünlüğü sağlamak ve genel görünümü düzeltmek için vücut, tüm bölgeleriyle değerlendirilmelidir. Ultrasonik liposuction (vaser liposuction) yöntemi ile Hi-Def ameliyatları yapılabilir; ince beller, sportif karınlar, sixpack görünümü dahi elde edilebilir. Bu esnada aldığımız yağlar meme dikleştirme ve büyütme ya da Brezilyalı kalçası elde etmek mümkün. Meme estetiğinde, gerekli ise küçük kesilerle cildin toparlanması ve ardından 1 mm'lik deliklerden bu yağlar meme kası altına, meme kası içine ve meme dokusuyla kas arasına, son olarak da meme cildi altına kontrollü bir şekilde enjekte edilerek meme dolgunluğu ve dikliği elde edilebiliyor. Brezilyalı kalçası için de; yağların kalça bölgesinde doğru noktalara transferiyle yuvarlak popo hatlarının kalıcı olarak elde edilmesi ve poponun dikliğinin sağlanması mümkün. İşlemden sonra ilk 15 gün popo üzerine kontrolsüz oturulmaması ve korse giyilmesi gerekmektedir.

Nano yağ enjeksiyonu

Kök hücreden zenginleştirilerek hazırlanan nano yağ hücreleri, cilt gençleştirme için kullanılıyor. Kişinin kendi kanından elde edilen büyüme hormonları da yağ hücreleriyle birleştirilip, kök hücre aktivitesi artırılıyor. Böylelikle bir nevi gençlik aşısı hazırlanmış oluyor ki, ortaya çıkan bu aşıya 'nano-fat graft enriched stem cell' (kök hücreden zengin nano yağ hücreleri) deniyor. Bu gençlik aşısının yüze uygulanmasıyla yüzde kalıcı ve uzun süreli bir etki ortaya çıkar. Dolgulara karşı gelişen reaksiyonlar, kistik oluşumlar, yüzde dalgalanmalar ve istenilen etkinlik düzeyine ulaşılamaması gibi istenmeyen sonuçlar bu gençlik aşısında görülmez. Tedavi, yaşlanma belirtilerinin başladığı dönemde hem koruyucu hem de tedavi edici olarak uygulanabiliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.