Ağrısız göğüs estetiği

Silikonun, kas zarının altına yerleştirildiği yeni bir yöntem, ameliyat sonrası ağrı yapmamasıyla öne çıkıyor.

Ağrısız göğüs estetiği

Güzel göğüsler kadını ruhen kadın gibi hissettiren unsurlardan bir tanesi. Göğüsler yapısal olarak küçük olabildiği gibi, doğum ve kilo alıp vermeye bağlı da sonradan sarkıp küçülebilmekte. Küçük göğüsler ise kadında mutsuzluk ve özgüven eksikliğine neden oluşturabilmekte. Bu nedenle göğüs büyütme operasyonları için başvuranların sayısı gün geçtikçe artış gösteriyor.

Ameliyatta kullanılacak silikonun boyutuna neye göre karar veriliyor?

Kişinin boyu, göğüs kafesinin genişliği ve göğüs büyüklüğü, kullanılacak silikonun boyutlarına karar vermemizde etkili. Kişinin isteği de çok önemli tabii. Bazı kadınlar, "Arkadaşıma 250cc silikon kullanıldı ve güzel oldu ben de 250cc istiyorum" diyerek yanılgıya düşebiliyor. Herkesin ameliyat öncesi göğüs büyüklüğü farklı olduğundan, aynı büyüklükteki silikon herkeste aynı nihai göğüs büyüklüğünü oluşturmuyor. Silikon büyüklüğü seçimi kişiye özel olmalı.

Doğal görünümlü dolgun göğüsler için damla mı, yuvarlak silikonlar mı tercih edilmelidir?

Göğüs büyütme operasyonlarında amaç sadece göğsü büyütmek değil, aynı zamanda doğal bir şekil vermektir. Damla mı, yuvarlak mı daha doğal sorusunun yanıtı kişinin vücut yapısına göre değişebilir. 'A cup size' dediğimiz, göğsün neredeyse hiç olmadığı kadınlarda göğüs şeklini oluşturmak için muhakkak damla silikonlar tercih edilmelidir. B ya da C cup gibi belirli bir göğüs şekli ve büyüklüğü olan kadınlarda ise yuvarlak silikonlarla da doğal görünüm elde edilebilir. Sutyen üstü bölgenin dolgun görünmesini isteyen kadınlarda ise daha çok yuvarlak ve yüksek profilli silikonlar kullanılmalıdır. Ayrık durmayan ve göğüs çatalı daha belirgin göğüslere sahip olmak isteyen kadınlarda ise hem profili yüksek hem de tabanı mümkün olduğunca geniş silikonlar tercih ediyoruz. Uzun boylu kadınlarda ise boyu uzun, eni dar olan damla protezler tercih ediyoruz.

En çok bilinen kas altı ve kas üstü yöntemlerden hangisi daha iyidir?

İki yöntemi de neredeyse hiç kullanmıyorum. En sık kullandığım yöntem, 'subfasiyal' dediğimiz, silikonun kas zarının altına yerleştirildiği yöntem. En önemli avantajı ameliyat sonrası hastanın neredeyse hiç ağrı hissetmemesi. Subfasiyal yöntemle iyileşme daha çabuk, ağrı daha az ve doğala yakın sonuçlar alınabiliyor. Aynı zamanda da diğer yöntemlere göre daha doğal görünüm elde edilebilmekte. Süt bezlerine zarar verilmeden yapılabildiğinden, kişinin emzirememe riskini de ortadan kaldırmakta. Göğüs bölgesi derisi çok ince ve zayıf olan kadınlarda ise silikonun daha derine yerleştirildiği 'dual- plane' yöntemi ile istenilen doğal sonuçlar alınabilir.

Ameliyatsız göğüs büyütme yöntemleri ne derece sağlıklıdır?

Göğüs büyütme için kullanılan bitkisel ya da kimyasal ilaçların hiçbirisi istenildiği gibi bir büyütme sağlayamaz. Göğüs büyütmede kullanılan, piyasada bulunan göğüs dolgularının FDA onayı bulunmaması ve bu dolguların uzun dönem sonuçlarıyla ilgili yeterli bilimsel çalışma bulunmadığından yapılmasını sağlıklı bulmuyorum. Yaptığımız iş estetik ve güzellik ise öncelikle sağlıklı olan güzeldir. Hem sağlıklı, hem kalıcı bir sonuç isteyen kadınlar için en iyi tercih silikon olmalıdır.

Kişinin kendi yağıyla göğüs büyütme hakkında neler söylemek istersiniz?

Her ne kadar silikonların sağlık açısından zararsız olduğu ve kansere neden olmadığı kanıtlanmış olsa da kişi vücudunda yabancı madde istemeyebilir. Böyle hastaların vücudundan alınabilecek yeterli miktarda yağ dokusu varsa, yağ enjeksiyonu ile göğüs büyütme iyi bir seçenek olabilir. Liposuction düşünen hastalarda da ihtiyaç durumunda alınan yağlar göğüslerin büyütülmesi için kullanılabilir. Zaman zaman da göğse daha güzel bir şekil verebilmek için hem silikon hem de yağ enjeksiyonu yöntemini kombine kullanabiliyoruz.

Operasyonda iz kalır mı?

Protez koltuk altı, meme altı katlantı bölgesi, meme ucu ya da göbek bölgesinden yerleştirilebilir. En sık tercih edilen bölge göğüs altı katlantısı ve meme ucudur. Bu bölgelerden yapılmasının sebebi ise izin en iyi saklanabildiği yerler olmasıdır. Kendiliğinden eriyen dikişler ve doku yapıştırıcılarının kullanılması, iz giderici kremler ile iz zaman içerisinde çok daha belirsiz hal almaktadır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.