Begüm Özer'in makyaj güncesi

Cemiyet hayatından Begüm Özer ile Etiler’deki kuaföründe buluşarak makeup artisti Selvihan Selvi’ye yaptırdığı makyajını mercek altına aldık. Begüm Hanım’ın makyaj çantasını da aralayıp içinde neler olduğuna baktık

Begüm Özer'in makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İşler Fırat, Fotoğraflar: Koray Işık

Begüm Özer, ten makyajında pürüzsüz görünümü tercih ettiğini söylüyor ama abartılı makyajdan da hoşlanmadığını belirtiyor. Günlük hayatında eyeliner, maskara ve BB krem tercih ettiğini söyleyen Begüm Hanım, davete gideceği zaman ise fondöten ve kontur uygulaması yapıyor. Makyaj seçiminde radikal değişiklikler yapmadığını da söyleyen Özer'in uzun yıllardır vazgeçemediği güzellik ürünü ise Dior maskara ve Clinique BB Cream.


Begüm Özer, 2011 yılından beri makyajını, ünlülerin makyaj sanatçısı Selvihan Selviye emanet ediyor. Ona çok güvendiğini söyleyen Özer, Selvi'nin makyaj dokunuşlarını çok beğeniyor.

Ten makyajında bronzluk favorisi
"Ten makyajında bronz görünümü seviyorum. Gündüz makyajında BB krem, allık ve pudra yeterli oluyor. Gece dışarı çıkacaksam kapatıcı ve fondöten sürüyorum. En son Nars'ın renkli nemlendiricisini aldım. Fondöten olarak Bobbi Brown kullanıyorum. Allık paletim ve highlighter'ım da Kat Von D. Benefit'in de allığı ile de yanaklarıma doğal renk veriyorum."

Gözlerinde belirginlik seviyor
"Göz makyajına çok önem veriyorum ve gözlerimin belirginleştiren makyajları tercih ediyorum. Klasik belki ama hep siyah göz kalemi kullanıyorum ve göz içine kalem sürüyorum. Göz kalemim Estee Lauder, eyeliner'ım Kat Von D, far olarak da Nars kullanıyorum. Dior'un maskarası da vazgeçilmezim..."

Tercihi doğal dudak makyajı
"Dudak makyajında doğallığı tercih ediyorum. Günlük makyajımda uçuk pembe tonlarını gece makyajında ise bordo ve kırmızı tonları tercih ediyorum. Tom Ford kırmızısı favorim. Dudak kalemi de kahverengi ve pembe tonlarında Mac kullanıyorum. Dior'un da rujlarını severek kullanıyorum."

Makyözü anlatıyor
"Begüm Özer, göz makyajının belirgin olmasını seviyor, o yüzden gözlerine yoğunluk veriyoruz. Bu makyajda gözlerinin içine yeşil kalem sürdüm, göz rengini belirginleştirmek için. Kaşlarını da çok önemser ve mutlaka kaş kalemiyle boyarız. Ten makyajında da kontur ve highlighter uyguluyorum. Cildinde kapatacak bir şey yok, gölgelendirme ve kontur yapıyoruz."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.