Hollywood'un 10 kozmetik devi

Güzellikleriyle tüm dünyada milyonlarca hayrnalarını etkileyen Hollywood'un ünlü isimleri kendi yarattıkları kozmetik markalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Dünya devi markalarla kapışan ünlü isimler arasında bu sayede milyarder olanlar da var

Hollywood'un 10 kozmetik devi

Rihanna

Fenty Beauty
Müzik, moda ve güzellik ikonu Rihanna, geçen yıl yarattığı kozmetik markası Fenty Beauty ile kozmetik pazarına bomba gibi düşmüştü. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de de satışa sunulan Fenty Beauty, Rihanna'nın kusursuz güzelliğinin bir yansıması adeta. Fenty Beauty'nin ürünleri, fark yaratan ambalaj tasarımları, evrensel tonları, ışıltılı pigmentleri ve hafif yapısıyla öne çıkıyor. Rihanna'nın her cilt ve renk tipine uygun olarak hazırladığı koleksiyonda, 40 farklı tonda fondötenin yanı sıra oldukça geniş bir ürün yelpazesi var. Bal peteğinden ilham alınan ve mıknatıslı hegzagonal formda tasarlanmış ambalajları ile dikkat çeken marka, ilk satışa çıktığı gün Amerika'da yok satmıştı. 2016 yılından beri turneye çıkmayan Rihanna, buna rağmen bu yıl 210 milyon dolarlık servetiyle Forbes listesinde kendine yer bulmuştu. Sanatçının servetinin büyük bölümünün artık müzikten değil, kozmetik ve moda işbirliklerinden geldiği çok açık.


Kylie Jenner

Kylie Cosmetics
Kardashian-Jenner ailesinin en küçük ve en iddiasız üyesiydi... 17 yaşına gelmesiyle birlikte, birtakım estetik operasyonların da yardımıyla yıldızı bir anda parladı! Kylie Jenner, şimdi 21 yaşında ve geçtiğimiz ağustosta Forbes dergisinin kapağını süslüyordu; "Amerika'nın kendi servetini yaratan en genç milyarderi"... Jenner, müthiş dudaklarına sürdüğü rujla meşhur oldu ve kendi ruj markasını yarattı. Sonrası ise çorap söküğü gibi geldi. Şimdilerde sadece ruj değil, geniş bir kozmetik paletine sahip marka, Jenner'e üç yılda 900 milyon dolar kazandırdı. Kylie'nin, seneye milyarderler liginde, babası yaşında adamlara kafa tutacağı kesin!


Cindy Crawford

Meaningful Beauty
Efsanevi süpermodel Cindy Crawford, güzelliğinin ve gençliğinin sırrını öğrenmek isteyenler için kendi kozmetik markasını kurdu. Meaningful Beauty adını verdiği markası, tamamen iyi yaş almak isteyen kadınlara hitap ediyor. Anti-aging ürünler sunan Crawford, ürünlerinin etkinliğini bilimsel çalışmalarla da kanıtlıyor. Şu sıralar kızı Kaia Gerber podyumlarda fırtına gibi eserken, 52 yaşındaki Crawford da hala ünlü markalar için kamera karşısına geçiyor.

Miranda Kerr

Kora Organics
Victoria's Secret'in en güzel meleklerinden olan Miranda Kerr, sağlıklı yaşam tutkusuyla da biliniyor. Sadece organik beslenen ünlü model, cildine sürdüğü kozmetiklerin içeriğindeki kimyasallardan rahatsız olunca kendi markasını kurdu. Avustralyalı olan Kerr, yerlilerin sıklıkla kullandığı şifalı bir meyve olan 'noni'yi ürünlerinin ana etken maddesi yapmış. Güzel model, yüzünüze sürdüğünüz her şeyin bir titreşimi olduğunu ve bu titreşimlerin de sağlığınızı olumlu ya da olumsuz etkileyebileceğini söyleyerek, organik ürünlerin kullanılması yönünde tavsiye veriyor. Markanın temellerini 2006 yılında atan Miranda Kerr, Kora Organics'i, 25 farklı ülkede 2 bin 500 mağazada satış yapan bir kozmetik devine dönüştürdü.


Drew Barrymore

Flower
Victoria's Secret'in en güzel meleklerinden olan Miranda Kerr, sağlıklı yaşam tutkusuyla da biliniyor. Sadece organik beslenen ünlü model, cildine sürdüğü kozmetiklerin içeriğindeki kimyasallardan rahatsız olunca kendi markasını kurdu. Avustralyalı olan Kerr, yerlilerin sıklıkla kullandığı şifalı bir meyve olan 'noni'yi ürünlerinin ana etken maddesi yapmış. Güzel model, yüzünüze sürdüğünüz her şeyin bir titreşimi olduğunu ve bu titreşimlerin de sağlığınızı olumlu ya da olumsuz etkileyebileceğini söyleyerek, organik ürünlerin kullanılması yönünde tavsiye veriyor. Markanın temellerini 2006 yılında atan Miranda Kerr, Kora Organics'i, 25 farklı ülkede 2 bin 500 mağazada satış yapan bir kozmetik devine dönüştürdü.


Eva Mendes

Circa Beauty
Küba kökenli aktris, beyazperdenin en güzel kadınlarındandı... Meslektaşı Ryan Gosling'le tanıştıktan sonra arka arkaya iki çocuk dünyaya getirdi ve setlerden uzaklaştı. 2014 yılından beri film yapmayan yıldız, kendini çocuklarına adadı diye düşünülebilir. Tabii adamış da olabilir, ama bunun yanı sıra iş dünyasında sağlam adımlarla ilerliyor. Hem kendi moda hem de kozmetik markasını yaratan Mendes, şimdilerde sadece bunların reklamını yapmak için setlere uğruyor. "Makyaj masalarında yeterince zaman geçirdim, kadınların nasıl kusursuz görüneceğini biliyorum" diyen güzel yıldız, bu işi belli ki çok iyi biliyor.


Salma Hayek

Nuance
Bazı sanatçılar para veren her markaya adını koyuyor, bazıları ise sadece inandığı işlerde adı olsun istiyor. Salma Hayek, ikinci grupta... 'Frida'daki performansıyla Oscar'a aday gösterilen yıldız, kuşkusuz Hollywood'un A-liginde ve ultra zengin kocası (moda devi François-Henri Pinault) sayesinde de zaten paraya ihtiyacı yok. Ama para her şey değil tabii ki! Meksikalı yıldız, kimya devi CVS işbirliğiyle yarattığı kendi markası Nuance'da sadece kendi inandığı ürünleri piyasaya sürüyor. Muhteşem saçlarıyla tanınan Hayek'in markası saç bakım, cilt bakım ve makyaj ürünleri sunuyor. Ürünlerin özelliği, Meksika'da kadınların geleneksel olarak kullandığı doğal özleri içeriyor olması. Hayek, geçtiğimiz yıl 85 milyon dolar kazanmış. Bu rakamın kaçta kaçının Nuance'den geldiği bilinmiyor.


Gwyneth Paltrow

Goop
Ünlü müzisyen Chris Martin ile evlendikten sonra Londra'ya taşınan ve arka arkaya iki çocuk sahibi olan Oscarlı yıldız Gwyneth Paltrow, Londralıların ne kadar sağlıksız yaşadığını görünce dehşete kapılmış. Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşamla ilgili bildiklerini çevresindekilere de aktarmak için önce 'Goop' adında küçük bir blog kuran Paltrow, sonrasında işlerini büyüttü. Goop, kısa sürede- tabii ki Paltrow'un şöhreti sayesinde- en çok takip edilen sağlıklı yaşam bloglarından biri haline geldi. Chris Martin'den boşandıktan sonra Amerika'ya dönen ünlü oyuncu, gördüğü ilgi üzerine kendi ürünlerini çıkartmaya başladı. Kıyafetten mutfak eşyasına kadar birçok farklı ürün yaratan Goop, iki yıl önce kozmetik serisini de çıkardı. Gwyneth Paltrow'un hayat görüşünü yansıtan, tamamen organik ve rafine ürünlerden oluşan seri, kısa sürede büyük ilgi görmeyi başardı.

Jessica Alba

The Honest Company
Aksiyon filmlerinin ikinci sınıf aktristinden dolar milyarderine... Jessica Alba'nın hikayesi tam Hollywood'luk! 'Dar Angel', 'Sin City' gibi gişe filmlerinde geniş çapta tanındıktan sonra hayatını 2008 yılında ünlü yapımcı Cash Warren ile birleştirdi. Kısa süre sonra kucağını ilk kızı Honor'u aldıktan sonra onun bakımı için doğal ve organik bakım ürünü bulamadığını fark etti. Öncelikle sadece kendisi kullanmak üzere bir takım kozmetikler geliştirdi, sonrasında da kızının adını verdiği 'The Honest Company'yi kurdu. 2012 yılında kurulan marka, yüzde yüz doğal içeriğiyle pazarda bomba etkisi yarattı ve kısa sürede geniş bir satış hacmine ulaştı. Marka 2015 yılında 1,7 milyar dolarlık satış rakamıyla P&G ve Unilever gibi dünya devlerini peşine düşürdü. Şimdilerde üçüncü çocuğunu kucağına almanın mutluluğunu yaşayan Jessica Alba, markasını satmayı düşünmüyor ve online satış ağını da kurarak, giderek büyümeyi hedefliyor.


Kat Von D

Kat Von D Beauty
Kat Von D, müzisyen ve dövme sanatçısından küresel güzellik fenomenine dönüştü. Çünkü yoğun pigmentasyon, kapatıcılık ve kalıcılık sağlayan ürünlerden oluşan ikonik bir makyaj markası yarattı. Fark yaratan makyaj koleksiyonunu ön plana çıkaran Kat Von D Beauty, Kat Von D tarafından tasarlanan sıra dışı ambalajlarla da bu koleksiyonu orijinal ve dikkat çekici bir hale getirdi. Geçen yıl 10 milyon dolarlık geliriyle en çok kazanan yıldızlar listesine giren Kat Von D, şimdilerde ilk bebeğini kucağına almak için gün sayıyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.