Pürüzsüz cilterin sırrı ne?

Cemiyet ve sanat dünyasının, güzelliklerinin yanı sıra sağlıklı ciltleriyle ünlü isimleri Burcu Esmersoy, Tanem Sivar Dirvana, Demet Şener, Zeynep Sever Demirel ve Tülin Şahin'e, bu prüzsüz görünümlerini neye borçlu olduklarını sorduk, onlar da tüm samimi

Pürüzsüz cilterin sırrı ne?

Hazırlayan: Bade Çakar

Bakım denince akla pürüzsüz cilt, parlak saçlar ve taze bir görünüm geliyor. Günlük yaşantımızda karşılaştığımız zararlı dış etkenlere karşı cildimizi korumak çok önemli, ancak bir o kadar da mevsim değişim dönemlerinde de ekstra bakımımıza önem vermeli ve dengemizi değiştiren hava değişikliklerine karşı cildimizi korumalıyız. Güzellikleriyle ünlü olan isimlerin, bakım sırları ise bu konuda bize en doğru şekilde yol gösterecek tüyolardan... Sağlıklı görünümlerine her zaman hayran kaldığımız Burcu Esmersoy, Demet Şener, Tanem Sivar Dirvana, Zeynep Sever Demirel ve Tülin Şahin, bu konuda oldukça sorumluluk sahibi isimler... Kimyasal içeriklerden uzak durmaya önem veren ve ciltlerine gereken değeri sunan bu 5 ismin kışa geçerken uyguladıkları bakımları sorduk. Güneşten uzak duran, su tüketimine önem veren ve en önemlisi ciltlerini her zaman temiz tutan bu isimler, güzellik ritüellerini bizimle paylaştı.


Burcu Esmersoy

"Doğru ürünü seçmek önemli"
Yazı geride bıraktık, benim cildim biraz kuru, o yüzden yazın iyice kuruyan cildim için bakımlarımı arttırmıştım. Ayda iki kere peeling ve maske içeren cilt bakımı yaptırıyorum Aquapower'da... Kendim de evde müsait olduğum zamanlarda nem maskesi ve kolajen bakımları uyguluyorum. Kışa cildimi hazırlarken ise yıllardır gittiğim cilt bakım merkezini tercih ediyorum. Onlar en doğru bakımı uyguluyorlar. Saç bakımımda ise genelde yaz sonunda saçlarımı kestiririm, bu sefer biraz fazla kestirdiğim için yıpranma yok. Bir de saç botoksu diye adlandırılan bir kreatin bakımı var onu yaptırdım. Saçımın ihtiyacı olan nemi kazandırmak için de düzenli olarak banyodan sonra saçımı kuruturken yıpranma önleyici ürünler kullanıyorum. Şampuanım ve saç boyam Aveda, bana çok iyi geliyor. La Roche Posay ve Kiehl's ürünlerini de seviyorum. Bunların dışında makyaj yaptıracağım günlerde Clinique ürünlerini kullanıyorum makyaj öncesinde cilt daha rahat olsun diye... Makyaj ürünü olarak Mac ve Benefit dışında çok bir şey kullanmıyorum. Dudaklarım için ise Blistex... Bir ürün tercih edeceksem, genelde markanın dermokozmetik ürünler konusundaki üstünlüğü ve klinik deney yöntemlerini araştırıyorum.

Demet Şener

"Mineral bazlı ürünler kullanıyorum"
Yazın cildimi güneşten koruduğum için çok zarar almadan atlatabiliyorum. Ama yine de Prof. Dr. Gönül Ergenekon'a kırcal damar bakımı yaptırıyorum. Doktoruma çok güveniyorum ve bütün bakımlarımı ona emanet ediyorum. Kırcal damarlarımı yok ediyoruz lazerle. Nemini kaybetmiş cilde nem bakımı yapıyoruz. Saç bakımı olarak Akademi Terapi'ye gidiyorum orada da daha derinlemesine kuaförlerden daha profesyonel dip ve uç olmak üzere bakım yaptırıyorum. Onu yaz-kış belli periyodlarda yaptırıyorum. Bunların dışında kendim evde kullandığım ve vazgeçemediğim ürünler var, tabii ki güneş kremi çok sık kullanıyorum, genelde hassas ciltler için kullanıyorum. Genelde 50 faktörlü olanları... Tercih etmem gereken bakım ürünlerini de ama doktoruma danışıp alıyorum. Gönül, neler tavsiye ederse onu alıyorum. Ağır kozmetik kullanmamaya çalışıyorum. Günlük makyajımda da mineral bazlı ürünler tercih ediyorum. Pudra ve fondöteni günlük hayatımda kullanmıyorum.

Tanem Sivar Dirvana

"Hindistan cevizi yağı vazgeçilmezim"
Ben senenin yarısını neredeyse Bozburun'da geçiriyorum. Yelken, deniz, rüzgar ve güneş derken de cildim elbette etkileniyor. Ben özellikle 12 ay bol su içmeyi ihmal etmiyorum. Cildimi içerden de nemlendirebilmek için. Bunun dışında cildimi nemlendirmek için en çok Hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Çok sevdiğim hamama her yaz sonunda kışa hazırlık olarak girip, güzel bir peeling etkisi yaşıyorum. Cilt bakımı çok yaptırmıyorum ama en çok vitamin bakımından zengin uygulamalar seviyorum. Yüzüme ve vücuduma nemlendirici olarak Hindistan cevizi yağı vazgeçilmezim. 2 ayda bir hamam ve vitamin yüklemesi yaptırıyorum. Bu arada ayda bir saçıma mutlaka nem bakımı yaptırıyorum ve evde kendim yine arada bir maske uyguluyorum. La Mer nemlendirici ve Estee Lauder Night Cream vazgeçilmez ürünlerimden... Etkilerini çok seviyorum. Hindistan cevizi yağı ise kurtarıcım, her yerde kullanabiliyorum. Mesela saçlarıma da bu yağı sürüyorum. Arada bir nem maskesi uyguluyor ve uygulatıyorum. Her yaz sonu saçımı kestiriyor ve olabildiğince az fön ve maşa uygulatıyorum.


Zeynep Sever Demirel

"Doğal içerikler tercih ediyorum"
Yaz sonrasında rengim açılmaya başlar başlamaz ilk olarak kese yaptırıyorum. Böylelikle kışa girmeden ölü hücrelerden tamamen arınıyorum. Bunun dışında mevsim geçişlerinde özellikle yaptığım bir şey yok. Sadece yazın daha hafif içerikler kullandığım için kışa geçerken bunları daha yoğun içerikli olanlarla değiştiriyorum. Çünkü kışın cildim daha çok kuruyor ve hafif içerikli ürünler yeterli olmuyor. Cilt bakımında benim için en önemli olan göz kremimdir. Yıllardır aynı ürünü kullanıyorum ve çok memnunum. Onun dışında güneş ışınlarından cildimi korumaya çok önem veriyorum. Güneşin zararlı etkilerinden uzak durabilmek için yüksek faktörlü ürünler kullanıyorum. Hatta makyaj malzemelerimde de faktörlü olan ürünler kullanmaya çalışıyorum. Ayrıca doğal içerikli ürünler de benim için önemli... Ağırlıklı eczane ürünleri kullanıyorum. Yazdan sonra deniz ve güneşten yıpranan saçlarımı mutlaka kestiririm. Renk konusunda ise çok yeniliklere açık bir değilim...


Tülin Şahin

"Pratik ürünleri seviyorum"
Yazın cildimi bol bol nemlendiririm. Yaz sonunda da mutlaka ölü derileri cildimden atmaya özen gösteririm. Baby Face diye bir lazer yöntemi keşfettim. 6 dakikada cildi onarıyorum, harika bir şey gerçekten. Dr. Pınar Yozgatlı Karagülle, bu yöntemi bana uyguluyor. Sanırım en çok pratik olması hoşuma gidiyor. Bunun dışında mevsim değişikliklerinde cildime bol bol maske yapmaya önem veriyorum. Arındıran, temizleyen, nemlendiren... Hepsi cildime çok iyi geliyor. Cildim dışında saçlarıma da çok önem veriyorum. Cilt ve saç, kendime bir bütün olarak bakıyorum. O yüzden saçlarıma, cildime iyi gelecek en doğru ürünleri keşfetmeye çalışıyorum. Yaz boyu Uludağ doğal maden suyu güneş koruyuculu spreyimi gün boyu güneş altında, akşamları da yine Uludağ'ın doğal maden suyu E vitaminli spreyini kullandığım için yazı lekesiz atlattım. O yüzden ekstra bakımlar yapmama gerek yok. Sabahları artık yüzümü direkt Uludağ'ın sade olan spreyi ile yıkıyorum, akşamları da makyajımı sildikten sonra E vitaminlisini sıkıyorum gece boyu hem cildimi besliyor hem de kirpiklerimi. Tercih ettiğim ürünlerde cildime özel çalışması, pratik olması ve kısa sürede sonuç vermesi benim için önemli...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.