Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?

Her kadının ve her erkeğin zaman zaman yaşadığı, öz güveni zedeleyen aynı zamanda da sosyal yaşamı olumsuz etkileyen bir durumdur saç dökülmesi.

Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?

Peki saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?

Kansızlık:
Özellikle bayanlarda demir eksikliğine bağlı saç dökülmesi sık görülebilen nedenlerden biridir. Beslenme eksikliklerinden kaynaklanan bu sorun 20-50 yaş arası bayanlarda sık görülüyor.

Tiroid Hastalıkları:
Saç dökülmesi tiroid bezi bozukluklarının erken belirtilerinden birisi olabilir.Hastalığın tedavisi sonrası dökülme durur.

Stres:
Gündelik yaşam, geçirilen bazı hastalıklar, yoğun iş ve yaşam temposu akut veya kronik saç kaybına neden olabilir.Bu durum hem erkekler hem de bayanlar için geçerlidir.

Genetik yapı:
Hem bayan hem erkekler için saç kaybının en önemli faktörü genetik yapıdır.Erkeklerde, saç dökülmesinden sorumlu tutulduğu için kötü testesteron DHT (di hidro testesteron ) hormonu etkisiyle saçlar dökülür. Kadınlarda erkeklik hormonları yanı sıra aromataz enzimi de saç dökülmesinden sorumludur.

Saça yanlış şekil vermek:
Saçları çok sıkı olarak örgümek, sıkıca şekil vermek ve gererek arka kısımdan bağlamak, germe kuvvetine bağlı saç köklerini kalıcı hasar verebilirr ve kalıcı saç kaybına neden olabilir.

Saçları sık yıkayıp şampuanlamak:
Saçlarınızı çok ovalamak veya sert şampuanlarla yıkamak iyi değildir.Bu saç derisine zarar verir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.