Cildiniz yaza hazır mı? Cilt bakım rutininize bunları eklemelisiniz!

Kadınların en çok önem verdiği konulardan biri cilt bakımıdır. Cildinize iyi bakarsanız zamana karşı olan yarışta onu korumuş olur ve yaşlanma karşıtı etkiyi doğal bir şekilde alırsınız. Kış aylarındaki cilt bakım rutini ile yaz mevsimindeki bakım farklıd

Cildiniz yaza hazır mı? Cilt bakım rutininize bunları eklemelisiniz!

Cilt bakımını yaz-kış fark etmeksizin her gün mutlaka yapmanız gerekir. Cildinize uygun ürün tercihlerini doğru yaparak ışıl ışıl bir cilde sahip olmanız mümkün. Peki yaz yaklaşırken cildiniz için gerekli olan ürünler neler?

-Mutlaka güneş koruyucunuzu yanınızdan eksik etmeyin. Çok fazla güneş ışını olmasa da siz bunu fark etmeseniz de cildiniz olumsuz yönde etkilenir. Cildiniz hassassa buna uygun ve yüksek faktörlü bir güneş koruyucusu kullanmanız gerekli olacaktır.

-Güneş ışınları cildinizin nem kaybetmesine neden olurken kurumasına da yol açar. Bu nedenle bol nemlendirme özelliğine sahip olan ürünleri tercih etmelisiniz. Yıkarken, peeling yaparken ve krem sürerken nemlendirici ürünler hep yanınızda olmalıdır.



-Cildinize uygulayacağınız makyaj ürünlerinin içeriği de önemlidir. Vitamin ve mineral içeren, su bazlı, nemlendirici özellikli ürünleri seçebilirsiniz. Ayrıca ince yapılı fondöten ya da bb krem gibi renklendiricileri kullanırsanız cildiniz daha iyi nefes alacaktır.

-Bol bol su içmeyi unutmamalısınız. Yazın su kaybı fazla olduğundan cildiniz içten de kurumaya başlar. Bu nedenle sıvı alımını arttırarak cildinizin daha nemli olmasını sağlayabilirsiniz. Beslenme düzeninize de özen göstermeli ve sağlıklı beslenmelisiniz.

-Uyku düzeninize dikkat edin. Genç görünümlü ve sağlıklı bir cilt için yeterli uyku almanın büyük önemi vardır. Bu noktada gözaltı bakımı da unutulmamalı ve düzenli olarak nemlendirici kremler uygulanmalı, maskeler yapılmalıdır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.