Tatil öncesi selülitlerinizden kurtaracak 5 önemli adım!

Tatile gideceksiniz fakat vücudunuzdaki selülitlerden mi şikayetçisiniz? İşte bu yazımız tam size göre… Kalçanızda, bacaklarınızda hatta göbeğinizde bile görülebilen selülitler oldukça can sıkıcıdır. Portakal kabuğu görünümünde olan selülitler zayıf ya d

Tatil öncesi selülitlerinizden kurtaracak 5 önemli adım!

Selülitlerden kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Aslında bazı püf noktalara dikkat ederek selülitlerden kolayca kurtulabilirsiniz. Hem doğal yöntemlerle hem de evde pratik bir şekilde uygulayacağınız bazı adımlarla selülitleriniz artık baş belanız olmaktan çıkacaktır.

MASAJ ÖNEMLİ

Selülitlerin kolay parçalanması ve yok olması için masaj büyük önem taşıyor. Selülitli bölgelere düzenli masaj yaptığınızda kan dolaşımı hızlanıyor ve cilt altındaki tabaka uyarılıyor. Masaj sayesinde selülitli bölgelerdeki yerleşik tabaka ve dokular parçalanır ve kurtulduğunuz selülitlerin tekrar oluşmasının da önüne geçilir.



KREMLERDEN FAYDALANIN

Pek çok markanın selülitlere özel kremleri vardır. Bu kremler cilt altındaki tabakaya ulaşma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla selülit kremlerinin düzenli olarak kullanılması bu sorunu yenmenizde önemli bir adımdır. Kremler genellikle kafein, rotinol ve anti oksidanlar içerdiğinden kan dolaşımını hızlandırır ve yağ yakar.



EGZERSİZE ÖNEM VERİN

Hayatımızda egzersizin yeri çok büyüktür. Faydaları saymakla bitmeyen egzersizler selülit sorununa da iyi gelir. Selülitlere savaş açan egzersizleri uygulamak işinizi kolaylaştıracaktır. Özellikle kalça, basen ve bacak çalıştıran egzersizler selülitli bölgeye etki ederek oradaki yağ dokularının parçalanmasını sağlar.



BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Selülitler üzerinden beslenmenin önemi oldukça büyüktür. Çok fazla kafein tüketmek, yağlı yiyecekler yemek, aşırı tatlı ürünleri tercih etmeniz durumunda selülitle karşılaşma olasılığınız oldukça artacaktır. Bu tür gıdalardan uzak durarak lifli, vitamin ve mineralli sebze meyveler tüketmek sağlığınız için de olumlu bir adım olacaktır.



BOL SU İÇİN

Her şeyin başı su içmekten geçiyor. Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşuyor, dolayısıyla gerçekten hayati öneme sahip. Bol su içmeyi alışkanlık haline getirmek sağlığınız için büyük fayda oluştururken selülitlerinizden de kolayca kurtulmanıza zemin hazırlar. Su içince metabolizma hızlanır yağ yakımı kolaylaşır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.