Sonbahara girerken cildinizi yenileyin!

Yaz sonu yaklaşırken sonbahara hazırlık da başladı. Peki cildiniz sonbaharın etkilerine karşı hazır mı? Yazın güneş ışınları, deniz tuzu, klor gibi etkenlere bağlı olarak cildiniz de yıpranır ve yenilenmesi gerekir. Peki cilde sonbahar bakımı nasıl yapılı

Sonbahara girerken cildinizi yenileyin!

Sonbaharla birlikte havalar serinlemeye başlayacak ve cildin daha fazla korunması gerekecek. Yazdan yıpranmış bir şekilde çıkan cilt daha dayanıksız olacağından kuvvetlendirilmesi gerekir. Sonbahar öncesi cilt bakımında yapılacakları derledik.

Nemlendirme

Kuruyan cildiniz için en iyi dost nemlendiricilerdir. Bol bol nemlendirici temizleyiciler kullanmak, nem sağlayan kremlerden faydalanmak gerekir. Gece uygulayacağınız nem serumları ve haftalık uygulayacağınız maskeler de vardır.

Peeling etkisi

Yazdan çıkan cildinizi kirden, terden ve ölü deriden arındırmanız yeniden parlak ve canlı olmasını sağlamanız gerekir. Bunu peeling etkili ürünler ile yapabilirsiniz. Cildiniz hassassa küçük tanecikli peelinglerden faydalanmalısınız.

Susuz kalmamak

Su kaybeden ve kuruyan cildiniz için bol su içerek bu kaybı yerine koymanız gerekir. Bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Eğer su içmekte zorlanıyorsanız içerisinde meyveler atarak tatlandırabilir ve faydasını da arttırabilirsiniz.

Vitamin almak

Vitamin ve mineraller yönünden zengin olan sebze ve meyveleri düzenli olarak tüketmelisiniz. Et yemeklerinin yanında da salata ve sebzeler olmalıdır. Kilo almamak için meyvelerin porsiyonuna dikkat edilmelidir.

Lekelerden kurtulma

Cildinizde eğer güneş lekeleri oluştuysa bunları gidermeniz gerekir. Doğal maskelerden faydalanarak lekelerinizi yok etmeniz sonbahara güzel bir cilt ile girmenizi sağlayacak ve lekelerin koyulaşarak yerleşmesinin önüne geçecektir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.