Kokunun yeni yıldızları

Parfümler, ilk izlenimde oldukça güçlü bir etki yaratır. Sadece çevreniz için değil, kendinizi iyi hissetmek için de doğru kokuyu bulmalısınız. Parfüm dünyasına yeni katılan kokulardan biri size bu etkiyi sunabilir.

Kokunun yeni yıldızları

BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr

CİNSİYETSİZ KOKULAR
Burberry, Amber Heard, İngiltere doğasından ilham alan ve özel kokulardan oluşan Bespoke koleksiyonun parçalarından biri... Özel bir kokuya sahip olan bu unisex parfüm; 5 konsantrasyonunda yer alan vanilya, paçuli ve amber sayesinde altın ışıltılı, güçlü, ışık dolu ve sıcak notalara sahip. Parfümden cinsiyeti kaldıran bir diğer isim de Gucci'nin çılgın kreatif direktörü Alessandro Michelle... Michelle ve ünlü parfümör Alberto Morillas işbirliği ile ortaya çıkan Gucci, Memoire d'une Odeur, papatya, yasemin, misk, sedir, vanilya ve sandal ağacı notalarından oluşuyor. Initio, Oud For Greatness, mistik ve büyüleyici bir koku. Formülündeki paçuli ve misk, duyguları harekete geçiriyor. Taze lavanta, hindistan cevizi, safran ise etkisini katlıyor. Memo Paris'in yeni kokusu Winter Palace, taze ve baharatlı bir koku... İlk dikkatinizi çeken bergamot ve portakal yağı, ardından ise kırmızı çay notasının baharat ile uyumu öne çıkıyor. Zıtlıkların kokusu Winter Palace, etkisini tozlu amber tonlarıyla en üste çıkartıyor. Taze ve güçlü, tatlı ve baharatlı bir parfüm olarak yeni mevsime güzel bir adım olacak.

ROMANTİK SONUÇ
Chanel'in Les Eaux de Chanel serisinin 4. kokusu Paris-Riviera, ağır kokuları sevmeyenler için birebir. Portakal kabuğu, turunçgiller, akdeniz çiçekleri ve Neroli notalarından oluşan hafif tatlı bir çiçek kokusu... Estee Lauder'ın klasik kokusu Beautiful Belle'in yeni versiyonu Beautiful Belle Love, Fransız Adaçayı ve Türk Gülü'nün romantik bir karışımı... Egzotik kokuda Amber, Ortadoğu Bademi, Silhat esansı, Madagaskar Vanilyası güçlü bir etki bırakırken, portakal çiçeği balı ve miskin birleşimi romantik bir sonuç sunuyor. Jo Malone'nin klasik Orange Blossom, kokusu da 2019'da yenilenmeden geçiyor. Jean Claude Deville tarafından yaratılan kokunun üst notalarında turunç, yeşil yapraklar ve Klementin var. Orta notalar ise portakal çiçeği ve nilüfer çiçeğinden oluşuyor. En alt notalarda bulunan leylak, menekşe kökü ve Kabe Samanı ile tamamlanıyor. Şehirden aldığı dinamizmi gençlikle buluşturan Gold Coast, Bond No.9'un diğer ikonikleşen kokularının arkasındaki efsane isim Michel Almairac tarafından yaratıldı. Cesur ve bir o kadar feminen ve pudralaşmayan yumuşak bir koku şöleni olan Gold Coast'un orta notalarında Fransa'nın güneyindeki eşsiz bir gül özüyle taze karpuz kokuları ön plana çıkıyor. Almairac'ın yarattığı koku şöleni parlak lişe, kayısı ve kırmızı elmayla sonlanıyor. Kokunun ana notalarını ise sedir ağacı, vanilya ve misk oluşturuyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.