Yılbaşı gecesi klişelerden uzaklaşın

Ünlü makyaj artisti Selen Karabulut, klasikleşmiş yılbaşı makyajına farklı bir alternatif sunuyor. Karabulut, Buse Terim Bahçekapılı’ya uyguladığı yılbaşına uygun makyajı bizimle paylaştı.

Yılbaşı gecesi klişelerden uzaklaşın

HAZIRLAYAN BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr

Selen Karabulut
Uzun yıllardır ünlü isimlerin tercihi olan Selen Karabulut, özellikle doğal duruşlu makyajlarıyla dikkat çekiyor.

DOĞAL DURUŞ
Sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek eğlencenizde yüzünüzün tazeliği ve doğal duruşu hiç bozulmasın!

Yılbaşı dendiğinde akla gelen kırmızı ruj herkes için uygun bir makyaj seçeneği olmayabiliyor. Peki, bu ışıltılı akşama uygun alternatif makyaj önerisi ne olabilir? İşte, bu noktada ünlü isimlerin makyaj artisti Selen Karabulut yardımımıza yetişti. Selen Karabulut, cemiyet hayatının ünlü isimlerinden başarılı iş kadını Buse Terim Bahçekapılı'ya uyguladığı makyajın detaylarını bizimle paylaştı:
"Bu sene yılbaşı makyajında bizi bekleyen yepyeni trendler var. Gelin, yıllardır yılbaşı gecesi vazgeçilmeyen kırmızı ruju bu sene bir kenara bırakalım ve daha çok gözlere yoğunlaşalım. Tabii eğer çok hafif bir makyaj yapılacaksa, gözlerde belki sadece takma kirpik, yanaklarda toprak tonlarında bir allık olacaksa, kırmızı ruj da uygulanabilir. Kırmızı ruj tercih etmeyenlere ise yine dikkat çekecek bir makyaj stilini önereceğim. Bu yıl dudaklar değil, gözler ön planda olsun! Göz makyajında o gece, bu senenin trendlerinden olan metalik kahve renkler tercih edelim. Toprak kahve-bronz kahve-kiremit kahve ve taba renginde kahve... Bu tonlar yılbaşı akşamında size çarpıcı ve oldukça derin bakışlar katacak. Siz ne seçerseniz seçin, hemen hemen her kadında mükemmel duracaktır. İncecik bir eyeliner veya koyu kahve hafif dağıtılmış bir kalemle renklerde bütünlük sağlayıp, gözlere ifade verilebilir ve o gece daha da belirgin bir ifade yaratmak için takma kirpikten yardım alınabilir.
Ten makyajında bu sene çok güçlü kontürler yok. Böylelikle tüm gecede taze ve doğal bir görünüm de sergilemiş olacaksınız. Daha soft ve tek renk bir ten makyajının üzerine gül kurusu tonlarında bir allık uygulayabilirsiniz. Bu hem teninize doğal bir duruş sağlaycak hem de renk katacak. Gecenin ışıltısını ise kemiklerde hafif uygulayacağınız bir highlight yüzünüze yansıtmaya yetecek!"

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.