Cilt ve sağlık için evde 'Bahar Temizliği' zamanı

Madem evdeyiz ve bolca vaktimiz var, kıştan çıkıp ilkbahara girdiğimiz bugünlerde cildimize ve saçlarımıza da ayrı bir özen göstermeliyiz. Kışın kuru ve rüzgarlı havasından olumsuz etkilenen cildimizi ve saçlarımızı soğuk günlerin tortularından arındırıp,

Cilt ve sağlık için evde 'Bahar Temizliği' zamanı

HAZIRLAYAN NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Kendimizle baş başa kaldığımız, evde daha çok zaman geçirdiğimiz günler yaşıyoruz. Bütün uzmanlar, bugünleri sakin bir şekilde atlatmak için biraz daha kendimize dönmenin önemini vurguluyor. Bunu bir fırsat olarak görüp, kıitan kalan tortuları cildimizden ve saçlarımızdan atmaya ne dersiniz? Kışın kuru, rüzgarlı ve soğuk havası, kaloriferden yükselen tozlar, cildimizi ve bununla birlikte saçlarımızı olumsuz etkiliyor. Cildimiz hassaslaşıyor, kızarıklığa daha fazla meyilli oluyor, saçlarımızı da kurutup, yıpratıyor. Malum ellerimiz de bu dönem aşırı yıkamaktan ve dezenfektan kullanmaktan ayrı yıprandı. Bu dönem cildimizi neme boğmadan önce, güzelce arındırıp, ölü hücrelerden kurtulmalıyız. Sonrasında şımartan bakımların zamanı… Kapsamlı dosyamızda bakım önerileriyle birlikte yeni çıkan mucizevi ürünleri ele aldık ve cemiyetin güzellikleriyle ünlü isimlerine evdeki bakım sırlarını sorduk…

TEMİZLİK ÖNEMLİ
Sadece eviniz değil, cildiniz de bir bahar temizliğine "hayır" demez! Kendini kışın sert koşullarına karşı korumaya almak için kalınlaşan cildi, peeling'lerle yeniden yumuşacık hale getirebilirsiniz. Ne de olsa, günler uzuyor, pantolon-etek boyları kısalıyor bu dönemde… Cildi çok tahris eden kalın taneli peeling'ler yerine enzimli ürünler kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu ürünler cildi nazik bir şekilde ölü hücrelerden arındırırken, cildinizin ışıl ışıl parlamasını da sağlayacak. Yüzü için daha etkili bir peeling isteyenler ise kimyasal olarak daha etkili başvurabilir. Ancak sonrasında yüzünüzü güneşten korumayı ihmal etmeyin!

3 ÖNERİ
*L'Occitane'ın yeni Badem Müsli Peeling'i ile cilde lezzet etkisi geliyor. Tamamen doğal bileşenlerle formüle edilen bu müthiş ovucu peeling ile cildinizi mükemmel şekilde yeniden yapılandırabilirsiniz. Küçük cilt kusurlarına hızla veda edip, ipeksi, canlı, esnek bir cilt dokusu kazanmak elinizde... Peeling'i, Almond Shower Oil ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.

*Avon Anew Purifying Jelly Cleanser, içeriğindeki arındırıcı kömür özleri ve serbest radikallere karşı savaşan antioksidanlar sayesinde cildinizi içeren formülüyle de 1 hafta içinde daha sağlıklı bir görünüme kavuşacaksınız. Gün içinde vakitsizlikten yakınanlara ve cildine doğru bakımı yapamayanlar ise 'Micellar Su' ile fresh bir görünümü yakalayabilir. Temizleme suyu, dolgunlaştırıcı hyalüronik asit ve parlaklık cildinizi koruyacak.

*Caudalie, "Dogal içerikler sunarken etkinlikten ödün vermiyoruz!" diyerek yüzde 90'ın üzerinde doğal türevli içeriklerden oluşan, farklı dokulara sahip eksiksiz cilt temizliği ürünleri sunuyor. Caudalie Misel Temizleme Suyu, içeriğindeki nemlendiren organik üzüm suyu ve yatıştıran papatya ile canlandıran hafif formülüyle cildi anında nemlendirir ve yatıştırır.

MASKELERE İNANIN
Birçok kişi güzellik rutinine maskeleri dahil etmiyor. Pelling'lerle ya da günlük temizleme ürünleriyle yetinmeyi tercih ediyorlar. Oysa maskelerin cilt için ayrı bir önemi var. Gözenek temizliğinden derin nemlendirmeye, kırışıkları azaltmaktan cildi gerginleştirmeye kadar birçok farklı etkiler sunan maskeleri güzellik rutininizin bir parçası haline getirin. Birçok doğal içerik sunan maskeleri, cildinizin 'hüp' diye anında içine çekeceğinden emin olun!

3 ÖNERİ
*İsveçli güzellik teknolojisi markası Foreo, güzellik endüstrisinde çığır açan yeni ürünü akıllı maske cihazı UFO'da Kore'nin seçkin maske formüllerini dermal teknoloji ile bir araya getirerek SPA kalitesinde bir maske bakımını sadece 90 saniyede sunuyor. Her cilt tipine uygun olarak geliştirilen UFO, beraberinde uygulanan aktif maskeler sayesinde teknolojinin getirdiği güzelliği cildinizde yansıtıyor.

*Estee Lauder Stress Relief Göz Bakım Maskesi, stres altında olan ve nemini kaybetmiş göz çevrenizi canlandırıp nemlenmesine yardımcı olurken, düzenli kullanımında şişliklerin, çizgi ve kırışıklıkların azalmasını sağlayarak, tazelenmiş ve sağlıklı bir görünüm kazandırıyor.

*Krem formundaki Yves Saint Laurent Or Rouge Mask, Atlas Dağları'nda yetişen nadir safran bitkisinden elde edilen 'Or Rouge Gfc' maddesini içeriyor. Yaşlanma belirtilerine savaşan güçlü içeriği ile cildi yeniliyor ve büyüleyici parlaklık sunuyor.

KREMDE HAFİFLEYİN
İlk etapta, kışın kullanılan, cildi sağlam bir tabakayla koruyan ağır kremleri kenara koyma zamanı. Soğuk havalarda cilt, arkasından hafif bir yağ tabakası bırakan kremleri seviyor. Ancak havaların yavai yavai ısınmaya başladığı bugünlerde, bu kremler artık cilde ağır gelmeye başlıyor. Ciltte sivilce oluşumu yapan bu kremler yerine, daha yumuiak dokulu kremlere ve temizleyicilere yer vermeliyiz.

3 ÖNERİ
*K-Beauty'nin sevilen markalarındaniPure Beauty'niniAntioxidant serisi cilt bakım ürünleri, cildi korumaya ve kaybettiği canlılıği geri kazanmaya yardımcı oluyor. Antioxidant Arındırıcı Yüz Temizleme Köpüğü, içeriğindeki faydalı bileşenler ile ciltteki gözeneklerin kirden arınmasını sağlıyor. Alkol ve paraben içermeyen ürün, cildi gerginleştirip kurutmadan temizliyor, cildin ışıltılı ve canlı görünmesine yardımcı oluyor.

*Karma ciltler için özel olarak geliştirilen Nuxe Aquabella cilt bakım serisi taze ve temiz bir cilt vadediyor. Oldukça hafif olan Nemlendirici Emülsiyon, taze bir bitiriş sağlayarak doğal bir cilt görünümünü tamamlıyor. Cildin farklı ihtiyaçlara sahip bölgelerine aynı anda cevap veren ürün kuru alanları nemlendirirken içeriğindeki Silica pudra ile yağlı bölgeleri matlaştırıyor.

*Mesoestetic'in güneş serisi ürünlerinden Mineral Matt Antiaging Fluid, hassas ve duyarlı ciltler için bu yaz en favori ürün olmaya aday. Yumuşacık dokusuyla, ciltte bulunan yüksek kaliteli kolajenleri koruyor ve iyileştiriyor. İçeriğindeki matlaştırıcı partiküller sayesinde aşırı parlamayı engelleyip, ciltte mat, kadifemsi bir doku oluşturuyor.

Etel Baler "CİLDİMİN BAKIMI TAMAMEN BANA AİT"
Yaz kış demeden her duştan sonra suratıma kağıt maskelerden kullanıyorum. Ayaklarıma da Sephora'nın ayak maskesini yapıyorum. Böylece her daim yumusacık oluyorlar. Vücuduma genelde kullandığım parfümün body lotion'unu tercih ederim. Saçlarım içinse hala Kerastase'ın çimento bakımını kullanıyorum. Ashley Joy'un ürünleri de çok iyi, zaman zaman onları da kullanıyorum.

Ben kliniklerde yapılan bakımların hepsinin uzun dönemde faydadan çok zararı olduguna inanıyorum. Vitamin iğnesi gibi masum isimlerle piyasaya sunulan ürünler bana göre sadece içindeki hyraluronik asit sayesinde geçici bir şislik sağlıyor. O anda güzelmiş hissi yaratsa da uzun zamanda sakıncalı bence.

Cildime kullandığım ürünleri sürekli değistiriyorum. Şu an Lancome Energie de Vie, Belif Aqua Bomb ve Creme de la Mer'i dönüiümlü olarak kullanıyorum. Düzenli olarak uyguladığım en büyük ritüelim bol su içmek, doğal yemek ve her gün yoga yaparak dakikalarca kafa üzeri durmak! Komik geliyor ama cilde gerçekten çok faydası olduğu kanıtlanmış. Ne yaz, ne kış uzman ellere teslim etmiyorum kendimi.

SUSUZLUĞU DİNDİRİN
Bu dönemde cildinizin kuru, hatta kupkuru olması çok normal. Cildi nemlendirmek için serumlardan güç alın. Yüksek konsantrasyonlu serumlar, kremlere göre cildi daha etkili olarak nemlendirme gücüne sahip. Sephora Türkiye Cilt Bakım Eğitmeni Serap Kaya; özellikle mevsim geçişlerinde nüks eden nemsizlik sorunları için tavsiyeler verdi: "Sabah ve aksam Dr. Jart Micro Foam ile temizleyip Shiseido Treatment Lotion ile toniklediğiniz cildinize Biotherm Life Plankton Elixir Serum'u tamponlayarak yedirmeniz ve yine sabah akşam Clinique Moisture Sourge 72 Hour kullanmanız günlük nem ihtiyacınızı karşılayacaktır. Nemlendiricinizin üzerine ve ihtiyaç duydukça kullanabileceğiniz MBR Starter Booster gerçek anlamıyla nemsiz ciltler için tam bir S.O.S ürün olacaktır."

3 ÖNERİ
The Body Shop'ın Drops Of Youth Concentrate mucizesi, yenilenen formülüyle cildinizi çevre kirliliğine karşı koruyor. Cildinize ihtiyaç duydugu özeni veren iksirle yaşlanmanın ve çevre kirliliğinin etkilerinden kurtulun. Yaşlanma karşıtı etkisi, güneş sonrası cildi koruyarak nemli kalmasını sağlayan Alp Dağları'nın zirvesinde yetişen edelweiss çiçeği kökü, cilde pürüzsüz bir dokunuş sağlıyor.

*The Eye Concentrate, 10 yıldan uzun bir süre önce yaratıldığından beri La Mer'in ikonikleşmiş ürünlerinden biri. İçeriğindeki 'Konsantre Mucize İksir' ile hassas göz çevresini hızla yatıştırır, derinlemesine nemlendirir ve görülür şekilde enerji verir. La Mer'in antioksidan güç merkezi, hassas göz bölgesini kirlilik gibi çevresel unsurlardan kaynaklanan hasarlara karşı savunmaya ve korumaya yardımcı olur. The Lifting Eye Serum'un hafif dokusu sayesinde göz çevresi daha sıkı ve genç görünür.

*Clinique Fresh Pressed Daily Booster Pure Vitamin C10% ile Superdefense SPF25 veya Superdefense SPF40'ı birlikte kullanarak cildinizi yaşlanmanın etkilerine karşı korurken nem deposu da sağlarsınız. Vitamin C10% Booster cildi aydınlatır, eşitler ve dokusunu yeniler. Superdefense SPF25 / SPF40 ise gözle görünür şekilde canlandırır, düzeltir ve korur. Birlikte kullanıldığında Continuous Recharge Technology antioksidanların tam performans çalısmasını sağlar, böylece yaşlanma karşıtı bakım ve koruma döngüsü devam eder.

GÜNEŞTEN KORUNUN
Su sıralar pek mümkün değil ama havaların ısınmasıyla birlikte dışarda daha çok vakit geçirmek istiyoruz. Balkona bile çıktığınızda, önerimiz, yüzünüzde mutlaka UV korumalı bir krem olsun! Kışın ihmal ettiğimiz UV korumalı ürünlere dönüş yapmalıyız. Çünkü kıştan çıkan cilt, şimdi güneşe karşı daha hassas. İyice renginizin açılması da bunun işareti zaten. Sadece yüzünüzü değil, bu dönemde güneş görmeye başlayan eller, kollar, göğüs bölgesi, ayak bilekleri ve bacaklara da UV korumalı krem sürmeyi unutmayın.

3 ÖNERİ
*Sinoz 'Leke Karşıtı' ürün ailesine eklenen Leke Karşıtı Güneş Kremi 50 SPF + kadınların güneş ve mavi ışık kaynaklı cilt lekelerini önlemede bariyer görevi görüyor. Ürünün en önemli özelliği yağlı ciltlerinde kullanabileceği alternatifi olması, böylece güneş kremine bağlı sebum artışı yaşanmadan her mevsim kullanım kolaylığı sunuyor.

*The Organic Pharmacy'nin yeni serumu Radiant Day Shield, ultra hafif formülüyle, cildi koruyor ve parıltıyı artıyor. Işıltı veren günlük koruyucu serum, titanyum dioksit ve çinko oksit blok ve hem UVA hem de UVB ışınlarını yansıtarak koruma, çevresel ve UV kaynaklı hasarı önlemeye yardımcı oluyor. Üzümden elde edilen kök hücreler ile cildin kendi kök hücrelerini UV stresinden korumaya yardımcı olurken; nar, omega 5, jojoba, kuşburnu ve aloe vera da antioksidan özelliği sağlıyor.

*Eşsiz bileşenlerinden oluşan formülünde ana unsuru altın egrelti otu olan Collagen Lift Paris Luminous Gold, güneşin zararlı etkilerini önlemenin yanı sıra kolajen ve vitamin takviyesiyle cilt hastalıklarının tedavisinde de destekçi niteliğinde. Amazon'un vahşi yağmur ormanlarında yetişen ve yerel halk tarafından yüzyıllardır şifa amaçlı kullanılan altın eğrelti otunun, yüksek antioksidan ve anti en amatuar etkinliğiyle cilt ve beden üzerinde pek çok olumlu etkisi bulunuyor.

Beyza Uyanoğlu "KIŞTAN SONRA ÖZEL BAKIM UYGULUYORUM"
Kışın güneş ışınları daha az etkili olduğu için cildime leke giderici lazerli bakım yaptırmıştım; 'Baby Facial' adı... Nisan ayından sonra bu tarz bakımlar yarar değil zararlı olabiliyor. Ayrıca cilt sıcakta da, soğukta da kendi nem oranını sağlayamıyor dolayısıyla düzenli aylık cilt bakımına gidiyorum normal şartlarda. Şimdilerde evdeyiz ama ben evde kendimle çok fazla uğraşmıyorum. Günlük katkısız Bioderma'nın toniğini ve cilt ürünlerini, La Mer'in serum ve kremini, bir de bu sene cilt doktorumun önerdiği Hormeta markasının 'Oxygen' kürünü gece jeli olarak uyguluyorum. Saçları soğuktan değil de ısıdan korumak çok önemli. Yazın deniz tuzlu su çok kurutuyor, kışın da çok fazla fön çektirmek. Bunlardan kaçınmaya çalışıyorum. Saçım işlem görmüş ve ince telli bir saç olduğu için 1-2 ayda bir kuaförüm Ahmet Çoban'ın tavsiyesiyle özel sakinleştirici keratin bakımı yapıyorum. Şampuanım ve saç kremim Caviar markanın 'Damage' serisi. Evde yüz peeling'imi ise ince yüz kesesi ile yapıyorum. Arkasından eczaneden aldığımız Madecassol merhemle cildin yenilenmesine yardımcı olan bir kür yapıyorum, diğer genel kremlerimden farklı olarak.

SELÜLİTLERLE SAVAŞ
Bacaklar kış boyunca kıyafet altında gizlenmişti, şimdi ortaya çıkma zamanları! Peki, bacaklarınız buna hazır mı? Birçok kadının derdi olan selüliti azaltmanın yolu, doğru bakımdan geçiyor. Doğal fırçalarla kuru fırçalama oldukça etkili bir yöntem. Sonrasında uygulayacağınız selülit kremlerinin de daha iyi nüfuz etmesini sağlıyor. Banyodan sonra bacaklarınıza uygulayacağınız soğuk duş da kan dolaşımını harekete geçirerek, selülit görünümünün azalmasına yardımcı olacak.

3 ÖNERİ
*Lierac'ın iddialı ürünü Body Slim Cryoactive Konsantre, yağ hücrelerini dondurarak yok eden 'soğuk lipoliz' yönteminden ilham alıyor. Konsantre uygulandığında anında soğukluk etkisi yaratarak selülitli bölgedeki yağ depolayıcıları, yağ yakıcılara dönüştürerek sıkılaşma aksiyonu sağlıyor. İçerigindeki pro-irisin ile yağ yakıcı özelliği olan irisin proteinin salgılanmasını artırarak yağ yakımını sağlıyor ve yeniden oluşumunu engelliyor. Formülünde bulunan aktif kafein kompleksi, lotus çiçeği, beyaz söğüt ve biyoteknolojik peptid ile yağ yakımı sağlıyor.

*Brazilian Bum Bum Cream vücut kremi, cildin görünümünü canlandıran ve tazeleyen hızlı emilimli bir vücut kremi. Sayısız Brezilya kremlerinin gizli bir içeriği var: Amazon'dan gelen ve meyvesinde gezegendeki en güçlü kafein formlarının yer aldığı guarana bitkisi! Yüksek besleyici özelliklere sahip olan cupua yağı ve güçlü bir antioksidan olan hindistancevizi yağı özleriyle birlikte muhteşem bir karışım! Dokusu sayesinde hızlı emilim sagğar; cildiniz daha pürüzsüz ve günden güne daha sıkı bir görünüme kavuşur.

*Beymen.com.tr'de satışa sunulan Pelcare Rose Quartz Body Peeling, içerisinde yüzde altı oranında bulunan AHA asitleri ile cildi ölü hücrelerden hızlıca arındırıyor, nazikçe soyarak renk eşitsizliklerinden ve istenmeyen pürüzlerden kurtulmanıza yardımcı oluyor. Formülündeki Astragalus yağı (gevenotu), hücre yenilenmesini hızlandırarak, ciltteki deformasyonu iyileştiriyor.

ALERJENLERE DİKKAT
Baharla birlikte çiçekler ve ağaçlar da polenlerini dağıtmaya başladı. Bolluk ve bereketin simgesi olan polenler ne yazık ki birçok insanda alerji sebebi… Polenler sadece burnunuzu gıdıklamakla kalmıyor, cildi tahriş ediyor ve saç foliküllerinden içeri girerek, alerjik reaksiyonlara sebep oluyor. Ağır alerjiler için tabii ki doktorlara gitmelisiniz. Ancak kızarıklık, kaşıntı, hassasiyet ve kuruluk gibi hafif cilt sorunlarınız varsa, bu dönem kullandığınız ürünlerde agresif içeriklerden uzak durmalısınız.

3 ÖNERİ
*Günlük yaşamın stres, yorgunluk ve hava kirliliği gibi etkilerini doğal bileşenli cilt ürünleri ile onarmaya yardımcı olan La Cure Beaute Derin Nemlendirici Gül Yüz Kremi, nemlendirici ve yatıştırıcı etki sunuyor. İçeriğinde termal su, gül, incir suyu ve aleo vera bitkisinin özlerinden oluşan formülü sayesinde cildi tüy gibi sararken, olumsuz etkilerden koruyor.

*Hatice Teyze Eşek Sütlü Sabunu, yaşlanmayı geciktiriyor, kırışıklıkların giderilmesine yardımcı oluyor, güneş lekelerine iyi geliyor. Sedef ve egzamada da etkili olan bu sabunlar, cildin sıkılaşmasını ve dolgunlaşmasını destekliyor. Ciltteki nem oranını düzenleyerek arttırıyor. Saçlara güç ve parlaklık veriyor. Antioksidan etkiye de sahip olan bu sabunlar alerjik ciltlerde de olumlu etkiler yaratıyor.

*Atoderm serisi, Bioderma tarafından kuru, çok kuru ve yoğun cilt kuruluğuna sahip ciltler (atopik dermatit) için geliştirilmiş bir seri. Shower Oil, bu ciltler için özel geliştirilmiş bir duş yağı. Formülündeki Skin Barrier i erapy patenti sayesinde yoğun cilt kurluğuna neden olan dış etkenlerin ciltte tutunmasını ve çoğalmasını önlemeye yardımcı olur. Kurumuş cildi yatıştırır ve korur.

Gül Gölge: ''DOĞANIN GÜCÜNE İNANIRIM''
Benim maalesef rutin bakımlarım yok. Çünkü çabuk sıkılıyorum her şeyden. Zaman zaman tabii ki yapıyorum cilt ve saç bakımlarımı. Normal zamanlarda özellikle nem içerikli vitaminler yaptırıyorum. Kremlerimi de mutlaka mevsime göre değiştiriyorum. Doğanın gücüne; hindistancevizi yağına ve ilik bakımına inanıyorum. Mutlaka kemik suyu çorbasını bol baharatlı, shot olarak içiyorum. Bunun hem cilde hem de sağlığa büyük faydası olduğunu düşünüyorum.

Demet Şener Küpeli: ''HASSAS CİLDİMİN ÖZEL BAKIMA İHTİYACI VAR''
Cildim çok hassas olduğundan cildime ayrı bir özen gösteriyorum tabii ki... Saç bakımlarımı, cilt bakımlarımı, normal zamanlarda profesyonel ellere bırakıp, hiç aksatmıyorum. Hem cildim hem saçlarım için profesyonel bakım ve tedavi aldığım için evde pek bir bakım uygulamıyorum aslında. Cildimi temizleyip, nemlendirmem yetiyor. Saçlarım için Philip Kingsley şampuan ve saç kremini kullanıyorum. Cildim için de sadece eczane ürünlerinden dermatoloğumun önerdiği ürünleri kullanıyorum. Cildimi Bioderma'nın hassas ciltler için olan yüz yıkama jeliyle yıkayıp, yine aynı markanın Sensibio nemlendiricisini sürüyorum. Tabii cildime kullandığım bu ürünler ara ara değişiyor ama içerik hep aynı. Göz çevremde daha rahatım; Sisleya'nın göz çevresi kremini kullanıyorum. Duş jelim ve vücut kremim de Kiehl's markasının 'Original Musk' ürünü...

SAÇLARA ÖZEN GÖSTERİN
Saçlar, kışın cilt kadar hatta ciltten çok daha fazla etkileniyor. Rüzgar, dışarda soğuk, içerde sıcak ve kuru hava, şapkalar ve kurutma makinesinin daha uzun süreli kullanımı, saç tellerini oldukça zayıf düşürüyor. Evde çesitli maskeler kullanarak, hasar gören kolejini tamir edebilirsiniz. Akşamları yatmadan yumuşak bir fırçayla saçları taramak da mucize etkisi gösteriyor. Hem saçtaki kalıntıları temizliyor hem de saç derisini harekete geçirerek, saçın daha yumusak ve saglıklı olmasını sağlıyor.

3 ÖNERİ
*Aveda'nın yeni vegan, silikon içermeyen Nutriplenish Serisi, besin değeri yüksek içeriklerden elde edilen ve omega 5 içeren organik nar yağlı formülü sayesinde 72 saat etkili güçlü bir nemlendirme sağlıyor. Nemlendirme Serisi Deep Şampuan, yüzde 94 doğal türevli ultra zengin yoğun şampuan saçı derinlemesine aynı zamanda nazikçe temizlerken, nemini kaybetmiş saçları anında yeniden canlandırmak için besin değeri yüksek içerikler ile besleyip nemlendiriyor.

*Herbal Essences PURE:renew, 260 yıllık botanik uzmanlığı ile Ingiltere'deki Kraliyet Botanik Bahçesi, Kew tarafından onaylı tek marka. Ingiltere Kraliyet Botanik Bahçesi, Kew, Herbal Essences'ın gönülden bağlı olduğu doğallığı, bilimsel araştırmalarıyla destekliyor ve içeriğindeki gerçek botanikleri, ana içerikleri onaylıyor. Ekstra bakım içinibHerbal Essences PURE: renew Hindistan Cevizi Sütü Maskesi'ni kullanarak yıpranmış saçlarınız için canlı Hindistan cevizi, beyaz çiçek buketi ve vanilya ile yoğun nemlendirme sağlayabilirsiniz. Maske boyalı saçlar için uygun ve paraben, gluten, mineral yağları içermez.

*Zade Vital Mediikal Müdürü Uzm. Dr. Burçak Deiz Dedeoğlu; bahar aylarında hava değişikliği ile yıpranan saçların bakımı için sunları öneriyor: "Isırgan tohumu yağı, rüseym yağı, badem yağı gibi doğal yağlar kullanarak nemlendirdikten sonra ısırgan otu ve biotin'in yer aldığı ek besin destekleriyle saçın formunu kuvvetlendirmeye içeriden de destek saçlarla girebilirsiniz."

ELLER İHMALE GELMEZ
Koronavirüsten korunmak için en önemli tedbirin, el yıkamak olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak egzama gibi cilt rahatsızlığı olan kişilerde; eller sık sık yıkandıkça, kuruma ve çatlamalar meydana gelebiliyor. Egzamalı kişilerin; bu kuruma ve çatlamalara engel olmaları gerektiğini söyleyen Istanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve Immünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, şu önerileri veriyor: "Ellerimizi yıkadıktan hemen sonra nemlendirici kullanmak, ellerin cilt bariyerini korumada çok etkili olacaktır. Ellerimizi sık sık sabunla yıkamak, atopik dermatit alevlenmelerine neden olabilir. Bunu önlemenin en etkili yolu da, nemlendiriciler uygulamaktır. Ancak, bu yeterli değilse, egzamadaki iltihabı azaltmak için reçeteli topikal tedaviye ihtiyaç duyabilirler. Egzamanız alevlenmişse doktora başvurmanızda fayda vardır. Aksi taktirde; egzaması alevlenmiş eller yıkandığında daha da kötüleşebilir, ellerinizde yanma sızlamalar gelişebilir."

3 ÖNERİ
*Sık yıkama sebebiyle, her zamankinden daha çok neme ihtiyaç duyan ellerin ihtiyaçlarını karşılayan Byredo Bal D'Afrique El Kremi içeriğindeki yüzde 20 oranında shea yağı, A, D ve E vitaminleri ile cildi yeniliyor ve canlandırıyor. Formülündeki F vitamini ise cildi sıkılastırıyor.

*El bakımında dünya kadınlarının bir numaralı tercihi olan L'Occitane'ın tüm dünyada 2 saniyede 1 adet satılan ikonikleşmiş Shea Butter el kremi ile kendinize özel an yaratarak en büyük yardımcılarınıza iyi bakmak elinizde. Shea el bakımı serisi, ellerimizin daha fazla beslenmesi ve şımartılması için el kremlerinden yağlara ve peelinglere kadar pek çok farklı ürün ile tüm ihtiyaçlara cevap veriyor.

*Yüzde 100 saf katkısız antiviral aromatik yağlarla hazırlanmış Vinacocha Moisturizing Serum, ellerimize hak ettiği yumuşaklığı ve doğal bakımı sunuyor. Antiviral uçucu yağlar ve organik soğuk sıkım yağlarla geliştirilmiş formülü ile ellerinize hem bir koruma bariyeri oluşturuyor hem de yoğun bir nemlendirme sağlıyor.

Pınar Tezcan Özçapkın: ''EVDE BAKIMIMI AKSATMIYORUM''
Kuru ve hassas bir cilt yapısına sahip olduğum için yoğun nem veren kremleri tercih ediyorum. Ayrıca nem serumları kullanıyorum. Anti-aging ürünler tercihim. Yaz-kış nemlendirici sonrası en az 30 koruma faktörlü CC krem kullanıyorum. Normal zamanlarda düzenli olarak cilt bakımı ve hydrafacial yaptırıyordum. Şimdilerde evde olduğumuz için evde bakımımı aksatmayarak, cildimi ve saçlarımın sağlığını koruyorum.

Hande Can: "GÜNLÜK RUTİNİMİ SÜRDÜRÜYORUM"
Cildim ve saçlarım ekstra kuruyor kış aylarında, o yüzden sabah akşam yüzüme nem serumu sürmeyi ihmal etmiyorum. Yaz ve kış nemlendiricim farklı, kışın daha yoğun olanı kullanıyorum. Haftada bir de nem maskesi yapmaya gayret ediyorum. Saçlarıma kına özlü maske ile bakım yapıyorum. Her duş sonrası argan yağı sürüyorum. Normal şartlarda her ay düzenli olarak La Prairie enstitüsünde detaylı cilt bakımı yaptırıyorum. Mevsim geçişlerinde ise güzellik kliniklerinde makine destekli işlemler yaptırıyorum. Ama şu sıralar evdeyiz malum… Her sabah nem serumu, gözaltı serumu, nemlendirici ve güneş korumamı sürmeden güne başlamam. Akşam eve geldiğimde ise cildimi kir ve makyajdan arındırıp, yüz masajımı yapıp gece kremlerimi sürerim. Kullandığım ürünler ise şöyle; Shiseido nem serumu ve nemlendiricisi, La Mer göz altı nemlendiricisi, Estee Lauder serum, L'Occitane gece serumu, Skinceuticals cilt sıkılaştırıcı serum…. Saçlarım için de Aveda ürünlerini kullanıyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.