Antalya Film Festivali Türkan Şoray'ın filmiyle açıldı

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin açılış filmi olarak, yönetmenliğini ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray'ın yaptığı, kızı Yağmur Ünal'ın da yapımcılığını üstlendiği "Uzaklarda Arama" filminin gösterimi yapıldı.

Antalya Film Festivali Türkan Şoray'ın filmiyle açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında, Antalya Kültür Merkezi Aspesdos Salonu'nda, "Uzaklarda Arama" filmi gösterildi.

Salona kızı Yağmur Ünal ve filmde oynayan oycuncularla gelen Şoray'ı, davetliler bir süre alkışladı. Salondakileri selamlayan Şoray, teşekkür etti.

Şoray, burada yaptığı konuşmada, katılımcılara geceyi kendisiyle paylaştıkları için teşekkür ederek, ilk "Altın Portakal" alan oyuncu olduğunu söyledi.

"52 yıldır Türk sinemasının tanıtılmasında önemli görev üstlendi"

Antalya'nın evi gibi olduğunu anlatan Şoray, "Festivalin bu kadar uzun, yıllarca sürmesi biraz da Antalya halkının desteğiyle sevgisiyle oluyor. Antalya Uluslararası Film Festivali, 52 yıldır Türk sinemasının tanıtılmasında çok önemli bir görev üstlendi, yıllarca sinemacı arkadaşlarım, bizler festivale katılmanın heyecanını yaşadık, onurunu yaşadık" diye konuştu.

Festivalin açılış filminin kendi filmlerinin seçilmesinde onur duyduğunu ifade eden Şoray, 30 yıl aradan sonra yönetmenlik deneyimi olduğunu belirtti.

Çekim sırasında yaşadıklarını anlatan Şoray, "110 kişiydi ekip galiba, değil mi yapımcı kızım? Benim kızım hiçbir masraftan kaçınmadı" diye espri yaptı.


"Film çok bir zor süreç, doğum yapar gibi"

Sanatçı Şoray, "İlk önce sevgi bağı kurduk, güzel şey ürettik. İki ay boyunca Muğla'da kaldık, sevgiyle yapılabilecek her şey çok güzel oluyor. 'Biz bu filmde bunu yaşadık' diye düşünüyorum. Film çok bir zor süreç, doğum yapar gibi" diye konuştu.

Festivalin direktörü Elif Dağdeviren de festivalin güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, sinemaseverlerin takip ettiği Hollywood yıldızlarını getirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından gösterimi yapılan filmi, sanatçı Şoray, kızı Yağmur Ünal, film ekibi, jüri ve katılımcılar izledi.

Gösterimin ardından bir süre alkışlanan Şoray, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalden gurur duyduğunu, festivalin yıllarca Türk sinemasına hizmet ettiğini belirtti.

Birçok kez geldiğini, jüri olarak oyuncu olarak onur ödülü aldığını vurgulayan Şoray, "Bu seferki gelişim çok farklı bir anlam taşıyor, çok mutluyum. Bu filmde şunu söylemek istedim ben, ön yargılı olmamak lazım, kendimizi karşımızdakinin yerine koymamız lazım. Yani empati duygusu ve hoşgörü, bunları uygularsak o zaman birbirimizi anlayacağız, seveceğiz, birbirimizden nefret etmeyeceğiz. Dünyada huzur ve mutluluk olacak" diye konuştu.



6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.