Takvimde seksi değil zeki kadınlar olacak

Pirelli bu kez erkekleri hayal kırıklığına uğrattı!

Takvimde seksi değil zeki kadınlar olacak
Geçen yılın şanslılarından biri olarak; her yıl merakla beklenen Pirelli Takvimi'nin bu yılki dünya lansmanına da davet edilince, ağzım kulaklarımda düştüm Londra yollarına! Ancak hemcinslerime müjde veremeyeceğim çünkü benim gibi siz de umduğunuzu bulamayacaksınız!

Pirelli'ciler bu yıl konsept değiştirmiş.
1964'ten bu yana, takvimde dünyanın en seksi modellerine yer veren marka, bu yıl spor ve sanat alanlarında ilham veren, başarılara imza atmış kadınları model olarak kamera karşısına geçirmiş. Takvimin konseptine imza atan dünyaca ünlü portre fotoğrafçısı Annie Leibovitz, takvimin yapraklarına hayat veren Çinli oyuncu Yao Chen, New York Modern Sanatlar Müzesi'nin eski başkanı Agnes Gund ve yazar Tavi Gevinson'ın katıldığı Grosvenor House'daki basın toplantısında gerçeklerle yüzleştik. Ancak başarı ve zekanın değişen dünyada artık 'yeni seksi' kabul edildiğini düşünüp Pirelli'ye şapka çıkardık.


GALADA YILDIZLAR GEÇİDİ

60'lı yıllarda rock mabetlerinden biri haline gelen Camden'daki Roundhouse'da gerçekleşen gala yemeği ise müthişti. Gecenin sürprizi; Oscar ödüllü oyuncu Cate Blanchett'ti. Gecenin sunuculuğunu üstlenen ünlü yıldız, hepimizi kendisine hayran bıraktı. Spice Girls'ün eski üyesi Geri Halliwell, oyuncu Colin Firth'ün eşi ve film yapımcısı Livia Firth ve Fiat'ın kurucusu Gianni Agnelli'nin torunu Lapo Elkann; gecede gözüme çarpan isimlerdi. Sahnede devleşen ABD'li ünlü sanatçı Gloria Gaynor ise hepimizin kulaklarının pasını sildi. Doğrusu Londra'ya farklı hayallerle gitmiştim ama yine de mutlu döndüm.


TAKVİMİN EN YAŞLISI YOKO ONO


Sadece 12 bin adet basılacak olan 43'üncü Pirelli Takvimi'nde 13 kadın yer alıyor. Farklı yaşlarda, farklı eğitim ve kariyerlere sahip, mesleki, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda üst düzey başarılara ulaşmış 13 kadın, Annie Leibovitz'e New York'ta poz verdi. İşte o başarılı ve zeki kadınlar: 34 yaşındaki dünyaca ünlü tenisçi Serena Williams, 82 yaşındaki sanatçı Yoko Ono, 34 yaşındaki ABD'li komedyen Amy Schumer, 68 yaşındaki müzisyen Patti Smith, 65 yaşındaki yazar Fran Lebowitz, 19 yaşındaki yazar Tavi Gevinson, 46 yaşındaki iş kadını Mellody Hobson, 33 yaşındaki süpermodel Natalia Vodianova, 58 yaşındaki sanatçı Shirin Neshat, 62 yaşındaki film yapımcısı Kethleen Kennedy, 36 yaşındaki oyuncu Yao Chen, hayırsever Agnes Gund ile torunu Sadie Rain Hope-Gund ve yönetmen Ava Duvernay...



Bülent Cankurt
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.